Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Salt- och pepparkvarnar

Även om det har betydelse att man använder kvalitetskryddor så smakar faktiskt alla kryddor bäst nymalda. Upptäck vårt stora urval med klassiska kvarnar från bland annat Peugeot, Zassenhaus och Bisetti. Läs mer nederst på sidan.

Salt- och pepparkvarnar i bästa kvalitet

Salt- och pepparkvarnar är ett måste i alla kök, stort som smått, såväl privat som professionellt. På den här sidan har vi samlat ett stort urval med klassiska kvarnar från bland annat Peugeot, Zassenhaus, Crush Grind och Bisetti. Med ett par nya, bra kvarnar får du både in en snygg, tidlös design i köket och mat som smakar som den ska av salt och peppar. På sidan hittar du även fina behållare och bössor till fint salt och malen peppar som är bra att ha stående på bordet under alla dagens måltider. 

Kvarnar ger kryddorna mer smak

Även om det har betydelse att man använder kvalitetskryddor så smakar faktiskt alla kryddor godare när de är nymalda. Maten smakar därför mer och bättre när du använder en kvarn till salt och peppar i stället för att köpa salt och peppar som är köpt malet.

Pepparkornen krossas i en process som tar smaken till en ny nivå med fler nyanser. Och genom att använda en saltkvarn till grovt salt får du både salt som smakar bättre och har mer saltsmak. Det betyder att man lätt använder mindre salt när man använder en kvarn än man hade gjort med färdigköpt, fint salt.

Vad betalar man för?

Kort sagt så betalar man för hållbarhet när man lägger några extra slantar på en salt- eller pepparkvarn. Keramiska malverk är generellt de mest kraftfulla, och de är desto mer kraftfulla, ju högre temperatur keramiken bränts vid.

Zassenhaus keramiska malverk har t.ex. bränts vid 1700 grader, och då uppnår de en sådan hårdhet att det enda som överträffar dem är diamanter. Det är alltså tal om en kvarn som håller på riktigt.

Och även om Peugeots pepparkvarnar istället använder rostfritt stål så är de konstruerade med en sådan finess att de presterar effektivt och pålitligt år efter år. Peugeots saltkvarnar är däremot utrustade med keramiska malverk eftersom salt mot stål betyder rost. Därför ska man vara mer noga med att använda Peugeots kvarnar till det de är byggda för.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>