Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Rengöringsmedel

Det är risken för kontaminering som är avgörande för hur ren en lokal behöver vara. Lokaler där mat bearbetas och tillagas ska av naturliga skäl vara renare och i bättre skick än lokaler där uppackade livsmedel inte hanteras. Hitta effektiva rengöringsmedel till storköket, charken eller var än det behövs rengöringsresultat du kan lita på här. Läs mer nederst på sidan.

Rengöringsmedel - respekt för livsmedelssäkerheten

Det är förstås A och O att utrustning, redskap, inventarie och lokaler där mat hanteras rengörs ordentligt eftersom det har stort inflytande på livsmedelssäkerheten. Det är risken för kontaminering som är avgörande för hur ren en lokal behöver vara, och lokaler där mat bearbetas och tillagas ska vara renare och i bättre skick än lokaler där uppackade livsmedel inte hanteras.

Hur mycket röra är för mycket?

Lokaler som storkök, bagerier eller chark är av naturliga skäl inte alltid skinande rena. I loppet av arbetsdagen utsätts ett professionellt kök eller andra lokaler där mat bearbetas eller tillagas för spetsbelastning och blir rörigt. Röran består av en salig blandning av spill från maten, stänk på väggar och använda köksredskap som lagts åt sidan i väntan på en lugnare stund. Medan den röran som uppstår under arbetsdagens lopp får anses vara naturlig så är ingrodda, gamla matrester och annat smuts som lämnats oacceptabelt - och kan vara skäl nog för att ett ställe stängs ner efter kontroll. Allra viktigast är det såklart att man gör rent efter konstens alla regler på ytor som kommer i direkt kontakt med maten.

På den här sidan hittar du ett brett urval av effektiva rengöringsmedel för användning i lokaler där mat tillagas samt tillhörande lokaler. Här hittar du också desinfektionsmedel och vanligt handtvål, diskmedel, spolglas och salt till diskmaskiner samt specialmedel till bland annat ugnsrengöring och stål- och kopparunderhåll.

Vill du ha mer power?

I lokaler med golvbrunn brukar man skura golven med rengöringsmedel, skölja med vatten och sedan skrapa av med en golvraka. Det är också mycket effektivt att använda vattenslang och sprutpistol när man ska rengöra släta ytor. Det är värt att överväga om lokalerna är lämpliga för det innan man utsätter dem för vatten på högt tryck eftersom det finns risk att kemikalier, allergener, smuts och bakterier sprids via vattenpartiklarna. En annan risk är att man med högt tryck kommer att pressa in fukt i sprickor och fogar vilket lätt leder till mögelbildning.

Se våra vattenslangar och sprutpistoler här >>

Se våra rakor och skrapor här >>

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>