Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Paletter och palettknivar

Paletter och palettknivar är nödvändiga köksredskap för alla som gillar att laga mat och baka. Läs mer nedan.

Paletter och palettknivar för all matlagning

Paletter och palettknivar är nödvändiga köksredskap för alla som gillar att laga mat och baka. Vi erbjuder därför ett stort sortiment av olika slags paletter i trä, metall och syntetiska material - alltid i högsta kvalitet - så att du kan hitta dina nya favoriter oavsett vilka kreationer du skapar i köket.

Palettknivar - gör arbetet i det söta köket till en lek

En palettkniv är oumbärlig för alla som gillar att baka - och särskilt vid dekorationsarbete av t.ex. tårtor. Det är lätt att sprida ut fyllningen i en tårta med en palettkniv och att uppnå ett snyggt, jämnt resultat när du brer ut det täckande lagret vispad grädde, glasyr eller choklad över tårtan.

Välj den palettkniv som är rätt för dig. Mindre palettknivar är bra när du bakar cupcakes och andra, mindre bakverk, medan de större är perfekta för större kakor och tårtor. Vi har både många raka och vinklade palettknivar - de flesta har antingen avrundade eller helt raka spetsar, men vi har också mer spetsiga modeller.

Ska din palettkniv har ett rakt eller vinklat blad?

Det är lite av en smakfråga, men som utgångspunkt är en palettkniv med vinklat blad bra på uppgifter som att sprida ut deg i en form och att täcka en tårta med t.ex. vispad grädde. Med ett vinklat blad får du ett bra avstånd mellan handen och ämnet du jobbar med.

En palettkniv med rakt blad är däremot mycket bra när du ska täcka sidorna av en tårta eller lägga frosting på en kaka. Den ger dig bra kontroll över arbetet så att du snabbt kan täcka kakan med en jämn, snygg frosting - innan frostingen hinner sätta sig. Och raka palettknivar i kortare modeller är bra när du ska dekorera t.ex. cupcakes och andra, mindre bakverk

Du kommer med andra ord inte att ånga en investering i en uppsättning olika palettknivar. Du kommer snabbt upptäcka vilka palettknivar som är dina favoriter till de olika uppgifterna du utför i ditt kök.

Paletter - till alla dina varma rätter

Matlagningen blir roligare och enklare när du använder en palett av god kvalitet. En bra palett har ett blad i lämplig storlek, en viss flexibilitet i bladet och tål höga temperaturer. Dessutom ska handtaget vara designat så att den ligger bra i handen. Greppet ska också ha rätt vinkel i förhållande till palettens blad - och vara tillräckligt långt till att det inte stänker upp stora mängder fett från stekpannan på dina händer när du använder den.

Olika paletter är mer eller mindre bra på olika saker, t.ex. ska du använda en palett med ett lite tunnare och bredare blad när du vänder fisk i stekpannan. Och när du ska grilla eller på annat sätt laga mat på mycket höga temperaturer så är en palett av rostfritt stål det bästa valet. Dessa får dock, som alltid, inte användas i stekpannor eller annat med non-stick-beläggning. Då är det bästa valet i stället en palett i trä eller syntetmaterial som plast och nylon.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>