Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Kylelement

På den här sidan hittar du kylelement i form av klampar som är utmärkta att ha med sig i kylväskan på stranden, i picknickkorgen eller på campingen och i form av brickor som används inom professionell livsmedelshantering men med fördel också kan användas hemma. Läs mer nederst på sidan.

Kylelement för proffs och privatpersoner

Om du vill ha möjlighet att transportera mat kallt eller kyla ner mat och hålla den kall efter servering har du kommit till rätt ställe. På den här sidan hittar du kylelement i olika former, bland annat vanliga klampar som är utmärkta att ha med sig i kylväskan på stranden, i picknickkorgen eller på campingen.

Du hittar också ett urval kylelement i brick-form som används inom professionell livsmedelshantering men med fördel också kan användas hemma. Ett kylelement i form av en bricka håller kylan i timmar och är därför ett bekvämt sätt att minimera onödig stress efter servering.

Ordentligt nedkyld mat är sundare mat

Om du jobbar med professionell hantering av mat så ansvarar du för att maten håller den rätta temperaturen i alla led av kedjan. Livsmedelsverket rekommenderar att temperaturen på lagad mat som nedkyls faller från +60°C till +8°C på sex timmar. Ju snabbare maten kyls ner desto bättre blir hållbarheten, säkerheten och kvaliteten. Om nedkylningen tar för lång tid eller inte sker vid tillräckligt låg temperatur ökar risken för bakterieförorenad mat.

Mat börjar snabbt fördärvas och får sämre kvalitet och smak om den inte hålls ordentligt nedkyld. Det är en bra idé att se till att det alltid finns en eller flera kylbrickor i frysen. På så sätt kan maten förvaras i kylskåp ställd på en kylbricka så att nedkylningen snabbas på.

Värt att veta om dina nya kylelement

Kylelementen blir snabbare klara för användning om du ser till att de ligger separerat i frysen. De ska inte staplas och avståndet mellan flera element ska ligga på minst 3 cm. På så vis kan den kalla luften i frysen cirkulera mellan dem och prestera en snabbare nedfrysning.

Vätskan inne i kylelementet ska vara helt fryst innan du börjar använda det. Om du känner att vätskan är i rörelse i elementet kommer kapaciteten att vara mindre bra. Skaka på elementet för att vara säker på att vätskan är helt fryst. Du ska varken kunna se eller höra vätskan röra sig.

Kylelement ska inte diskas i maskin utan efter behov bara torkas av med en fuktig trasa.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>