Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Konserveringsglas

Många matvaror vi gillar på ett särskilt sätt uppfanns då det begav sig med ändamålet att förlänga matvarornas livstid genom att lägga in, torka, röka, fermentera, salta, kyla eller konservera. Hitta glas, klämmor och gummiringar för konservering här. De snygga glasen kan förstås också användas till dekorativ matförvaring. Läs mer nederst på sidan.

Konserveringsglas - inte bara en dekoration

Även om en rad snygga konserveringsglas absolut ser dekorativt ut på kökshyllan och vackert visar fram innehållet så ska vi inte glömma vad de ursprungligen skapats för, nämligen att förlänga hållbarheten för en lång rad matvaror.

Många matvaror vi gillar på ett särskilt sätt uppfanns då det begav sig knappast med smaken som den dominerande ledstjärnan, utan med ändamålet att förlänga matvarornas livstid genom att lägga in, torka, röka, fermentera, salta, kyla eller konservera. Det gäller t.ex. inlagd gurka, russin, sylt, bacon och korv.

Konserveringsmetoden bevarar maten genom att en syrefri miljö bildas inne i glaset med hjälp av vakuumförslutning. Då kan det inte bildas bakterier inne i glaset. För att ta kål på de redan existerande bakterierna kokar eller ångkokar man sedan hela glaset.

Hitta glas i olika former, storlekar och från olika producenter på den här sidan. Väljer du glas från Weck så får du glas som klarar av allt från kokning och sterilisering till ugn, mikro och diskmaskin. Kom bara ihåg att ta av klämmor och gummiringar innan du ställer in glasen i ugnen.

Glöm inte gummiringarna

Du hittar också gummiringar till konserveringsglas på den här sidan. Gummitätningarna har en liten tunga som du drar i när du ska öppna glaset. Då släpper vakuumet taget.

När du använder dina glas till konservering så kommer gummiringarna med tiden att slitas ut och börja spricka. Dessutom blir de något större i omkrets. Kom därför ihåg att det inte är ringen du ska mäta när du köper nya gummiringar, utan glasets lock. Då får du den rätta diametern.

Även om du inte använder dina glas till att konservera mat i, utan bara till att förvara mat i på ett snyggt sätt, så ska du använda gummiringar. De ser till att förslutningen är tät och skyddar dessutom glaset.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>