Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Knivar och gafflar

På den här sidan har vi samlat våra knivar och gafflar för för- och huvudrätter samt desserter. Vi är stolta över vårt fina sortiment där du bland annat kan hitta ett stort urval av snygga stekbestick/grillbestick. Läs mer nederst på sidan.

Knivar och gafflar till vardag och fest

Det är ingen hemlighet att H.W.Larsen älskar knivar. Knivar är en viktig del av vårt DNA, och vi tänker i kvalitet oavsett om kniven är en kockkniv, en smörkniv eller en kniv till middagsbordet. På den här sidan har vi samlat våra knivar och gafflar för för- och huvudrätter samt desserter. Vi är stolta över vårt fina sortiment där du bland annat kan hitta ett stort urval av snygga stekbestick/grillbestick.

Skillnaden på vanligt bestick och stekbestick

När du köper stekbestick så ska det gärna ha en hög kvalitet om du ska kunna känna en betydlig skillnad jämfört med vanligt bestick. Ditt nya stekbestick ska göra det lätt för dig att skära i alla sorters kött, från en grillad korv till en god biff. Det gör upplevelsen mer delikat när du inte ska anstränga dig för att skära köttet i bitar.

Stekbestick är dels vassare än vanligt bestick, och det har en annan design. Kniven är oftast mycket spetsig och tandad vilket gör det lättare att skära i kött. Däremot är det overkill att använda stekbestick till t.ex. en gryträtt då du inte behöver en så vass kniv.

Upptäck Laguiole

I den lilla franska staden Lagouile har man sedan 1800-talet haft tradition för att göra knivar, och det är därifrån som inspirationen till Lagouileknivarna har uppstått. Lagouile är dock endast en beteckning för knivar från området - och knivarna kommer från flera olika producenter. Ca 70 % av knivarna kommer ifrån staden Thiers. Låt bestick från Lagouile vara pricken över i:et när du serverar en vällagad middag för dina gäster. Besticket utstrålar en traditionell elegans som dina gäster garanterat kommer att uppskatta.

Vi <3 Villeroy & Boch

På den här sidan kan du också hitta ett stort urval bestick från Villeroy & Boch - bestick i riktigt hög kvalitet som du kan ha glädje av i många år. Vi erbjuder knivar, gafflar och skedar samt dessertutgåvor av dessa. Välj mellan bestick med matt eller blank finish. När du väljer Villeroy & Boch kan du lita på att varje detalj i designen är genomtänkt.

Ge besticket ett längre liv

Det är synd om ditt nya, snygga bestick blir förstört pga. felaktig hantering. Skölj därför gärna besticket direkt efter användning - rådet gäller särskilt när besticket använts till mat som innehåller syra, som t.ex. senap, ketchup och majonnäs.

Lägg dock helst inte besticket i blöt inför en senare disk eftersom du då riskerar rostbildning på bestickets metall. Om du diskar bestick i diskmaskin så låt bli att blanda bestick i olika material i samma fack i korgen. Se till att det finns lite plats för att besticket kan röra sig under disken. Och kom ihåg att bestick med träskaft och bestick i guldfärg ska diskas för hand.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>