Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Citruspressar

Att dricka färskpressad juice till frukosten är en liten lyx som många av oss inte tar oss tid till i vardagen. Men det blir både roligare, godare och nyttigare att dricka juice du själv pressat. Läs mer nederst på sidan.

Citruspressar - för den perfekta frukosten

Vad är den perfekta frukosten i dina ögon? Många skulle nog svara nygräddat bröd, våfflor eller pannkakor, yoghurt eller gröt, färska bär och rykande hett kaffe - och förstås ett glas nypressad juice!

Vårt smaksinne kan uppfatta fem olika smaker; salt, sött, surt, umami och beskt - och ofta är det i balansen mellan dessa eller några av dessa fem smaker som den ultimata smakupplevelsen uppstår. Vissa råvaror, som citrusfrukter, kombinerar flera av smakerna och skapar därför en komplex smakupplevelse. Apelsiner, citroner, mandariner, lime och grapefrukt har alla sina unika balanser mellan syra, sötma och beskhet. Dessutom är ju citrusfrukt väldigt saftig vilket gör den perfekt att göra juice av.

Ta dig tid till den lilla vardagslyxen

Att dricka färskpressad juice till frukosten är en liten lyx man ofta njuter i fulla drag när man bor på hotell, men som många av oss inte tar oss tid till i vardagen. Man har förstås inte tid till att prestera ett komplett frukostbord varje morgon, men om du får en bättre start på dagen när du dricker ett glas nypressad juice då är en citruspress guld värd. Det blir både roligare, godare och nyttigare att dricka juice du själv pressat. Dels kan du själv bestämma vilken frukt, av vilken kvalitet, som ingår i juicen, dels kommer det inte med några tillsatser. Allt du behöver förutom själva frukten är en solid citruspress.

Är elektriska eller manuella citruspressar bäst?

Citruspressar är juicepressar särskilt utformade för att få ut så mycket saft som möjligt ur citrusfrukt. Det är en smaksak om du ska välja en elektrisk eller manuell citruspress. En elektrisk press kan givetvis pressa saften utan någon nämnvärd muskelstyrka från din sida, men de manuella kan vara precis lika effektiva när det gäller att maximera utbytet från frukten. När du ska välja en manuell press så är det lätt att tro att en citruspress av metall är mer solid än en press av plast - men det är ingalunda en naturlag - plastpressar kan vara precis lika bra. Däremot har storleken på din nya citruspress betydelse. Oavsett om du vill ha din press stående framme på köksbänken, klar att använda, eller om du vill förvara den i ett skåp så är det bekvämt att den inte är för stor. Alla citruspressar du hittar på denna sida är av platsbesparande format.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>