Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Bak- och dekorationsmattor

Bakmattor blir liggande på bakbordet när du kavlar ut deg, marsipan eller sockerpasta på den. Våra dekorationsmattor är schabloner med mönster som du överför till det som du vill dekorera dina kakor och tårtor med. Läs mer nederst på denna sida.

Bak- och dekorationsmattor - för goda resultat i bakköket

Bakmattor, eller kavelmattor, gör jobbet med att kavla ut en deg lättare, och eftersom mattorna tål höga temperaturer är de även bra som återanvändbara alternativ till bakplåtspapper på en plåt med bakverk som ska gräddas i ugn.

Bakmattor gör det tunga arbetet lättare

Bakmattor av silikon eller annat non-stick är väldigt bra på att bli liggande stabilt på bakbordet när du kavlar ut en deg - eller marsipan och sockerpasta du ska använda som överdrag på en tårta. Det ämne du kavlar ut fastnar dessutom inte på en bakmatta - vilket det lätt gör på ett mjölat bakbord - och då får du inte heller en massa överflödigt mjöl i dina degar som ger ett hårdare och torrare resultat.

Bakmattor finns både med och utan markeringar. Vi har t.ex. mattor med centimetermarkeringar og en bakmatta med cirklar som är formidabel att klicka ut maränger och chokladknappar på.

Akta det lilla bakverket

En bakmatta är för övrigt perfekt att använda när du ska baka mindre bakverk med hjälp av utstansare. Kavla ut hela degen på bakmattan, stansa ut dina kakor, ta bort överflödig deg och lägg sedan över hela bakmattan med kakorna på plåten inne i ugnen. Då slipper du lyfta upp alla kakor en och en - och eliminerar risken att de går i sönder.

Dekorationsmattor - för tjusig dekor på dina tårtor och kakor

Förutom vanliga bakmattor så har vi också dekorationsmattor som är fantastiskt roliga att jobba med. Dekorationsmattorna är schabloner med olika mönster som överför till det ämne du vill dekorera din tårta eller kaka med. Det är enklare än det ser ut. Man kavlar bara ut marsipanen eller sockerpastan på dekorationsmattan och drar sedan av mattan försiktigt.

Man kan alltid bli bättre på att baka

Om du är tokig i att baka så äger du nog den primära bakutrustningen så att du kan baka läckra, mjuka kakor och härligt bröd - och om du saknar något så har du kommit till rätt ställe.  

Vi på H.W.Larsen ser fram emot att leverera varorna snabbt så att du kan komma igång med ditt bakäventyr. När du handlar hos oss kan du vara säker på att få utrustning i hög kvalitet. Vi ser det som en av våra förnämligaste uppgifter att erbjuda det bästa sortimentet så att du blir nöjd med ditt köp.

Vi önskar dig lycka till med dina kreationer på bakbordet!