Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Wokpannor

Woken är den perfekta pannan när det gärna får gå lite, eller faktiskt en hel del, fortare än vanligt. Läs mer nederst på denna sida.

Wokpannan - stekpannornas sprinter

Woken är den perfekta pannan när det gärna får gå lite, eller faktiskt en hel del, fortare än vanligt. Ge dig i kast med nyttiga wokrätter proppade med vitaminrika grönsaker, laga stekta nudlar eller asiatiska curries på nolltid. En wok är också tillräckligt estetiskt intressant till att man lugnt kan ställa den på middagsbordet och servera rykande varma rätter direkt från pannan.

En hyllning till råvarorna

Woken kommer från början från Kina varifrån den först har vandrat till andra delar av Asien och senare till hela världen. Pannan skiljer sig från vanliga stekpannor och grytor med sin mycket lilla botten som är i kontakt med plattan och med sina höga, rundade kanter. En wok kan bli mycket, mycket varm, och de ska värmas upp ordentligt innan man börjar tillagningen. Värmen sprider sig sedan snabbt upp längs de höga kanterna som utgör en stor del av den ytan maten steks på.

I Asien används pannan ofta till att laga smakrika soppor, men woken är mest känd som den genialiska pannan till snabbstekning av kött och grönsaker. När man snabbt steker t.ex. grönsaker på riktigt hög värme så bryns deras yta samtidigt som de bevarar sin färskhet och krispighet inuti. På det sättet bevarar man många ingrediensernas smak och vitamininnehåll bättre.

Var ska du använda din wok?

Vi erbjuder wokpannor i hög kvalitet i flera storlekar så att du kan hitta en wok som passar ihop med just din spis och dina behov. Du hittar dessutom wokar som kan användas till gas och bål samt traditionella wokar till både induktion och keramiska spisplattor.

Ta hand om din wok

Underhållet är viktigt för att förlänga livet för din wok. Tar du väl hand om den så kan du vara säker på att ha glädje av den i många år framöver. Har din wok non-stick-beläggning så är viktigt att diska den i varmt vatten och diskmedel för att få bort alla rester av mat och fett som annars kan bryta ner beläggningen med tiden. Du bör dessutom se till att woken har svalnat helt innan du sköljer och diskar den. En wokpanna kan bli otroligt varm. Inga stekpannor tål stora temperaturskillnader och om du häll kallt vatten på en het wok så riskerar du att skada den.

Måtten på våra wokpannor har alltid tagits utifrån pannans botten om inget annat anges.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>