Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Vitlökspressar

Sättet du hanterar vitlök på har betydelse för smaken du uppnår. Vitlökspressar är för dig som vill ha en kraftig och skarp smak av vitlök - och så klarar en vitlökspress förstås jobbet snabbt och effektivt. Läs mer nederst på denna sida.

Vitlökspressen - ett effektivt redskap till en genial lök

Vitlök är en av världens mest populära smaksättare. Den är i dag en del av de allra flesta köken i världen, och fick sitt svenska genombrott på åttiotalet. I många andra länder har vitlöken använts i tusentals år - det fanns t.ex. vitlök i Tutankhamons grav från 1358 f.kr!

Pressad vitlök ger en kraftigare smak

Om du ska använda vitlök i färsk form så bryter du av det önskade antalet klyftor, skalar dem och skär av ändarna. Sedan kan du antingen hacka, skiva, mosa eller pressa klyftorna. Sättet du hanterar vitlöken på har betydelse för hur den kommer att smaka i maten. Hackad vitlök ger en mildare smak, medan vitlök som pressas med en vitlökspress ger en kraftigare och skarpare smak av vitlök.

Vitlökspressarna på den här sidan klarar jobbet snabbt och effektivt vilket ofta är att föredra när du lagar mat till många personer.

Det är klokt att älska vitlök

Vitlök ger smak åt många olika sorters maträtter, från pastasåser till tzatziki och ratatouille, bara för att nämna ett fåtal. Hur mycket vitlök man ska ha i en rätt är en fråga om smak. Om man älskar vitlök så är det ofta en god idé att använda den dubbla mängden av det som står i ett recept. Och det är klokt att älska och äta mycket vitlök eftersom den är bra för hälsan på många områden.

Både hjärtat, magen, huden och inte minst immunförsvaret mår riktigt bra av vitlök som är en naturlig bakteriebekämpare. Vitlök i tillagad form förebygger dessutom blodproppar. Det är bra att äta både rå och tillagad vitlök för att få alla fördelar av den älskade (och hatade) vita löken.

Fruktar du andedräkten?

Om man vill minska risken för den notoriska andedräkten man kan få av vitlök så ska man lustigt nog äta mer vitlök! När kroppen vänjer sig vid det ämne som ligger bakom den karakteristiska lukten så minskar den faktiskt i styrka. Man kan också dricka ett glas mjölk och äta lite fler gröna grönsaker och kryddor när man äter vitlök, som alltihop sägs dämpa lukten.

H.W.Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W.Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av läckra kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbord. Vårt urval erbjuder bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för både professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>