Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Vispar

Vi erbjuder nästan uteslutande ballongvispar som är de flesta professionella kockars favorit. Läs mer nederst på sidan.

Vispar - ger full kontroll över arbetet

När du vispar ett ämne med en visp så tillför du som bekant luft. Dessutom löser en visp upp klumpar och fettpartiklar i ämnet vilket ger ett mer jämnt slutresultat - och gör det möjligt att blanda ämnet med andra vätskor. Det är därför som det ger ett bra resultat när man vispar ihop dressingar istället för att bara röra ihop dem.

Det är så klart skönt att bara sätta igång elvispen och få överstökat jobbet i ett nafs, men ibland är handvispen att föredra. Kanske vill du bara slippa ta fram elvispen och packa ihop den igen om du ska vispa en mindre mängd grädde. Men det finns också maträtter som rätt och slätt kräver att du använder en handvisp, t.ex. när du ska vispa ihop såser vars resultat beror på hur mycket kontroll du har under arbetets gång. Det gäller särskilt såser som innehåller ägg, t.ex. Bearnaise och Hollandaise. Letade du efter en elvisp? Hitta den här >>

Ballongvispen - de professionella kockarnas favorit

Den mest klassiska vispen är spiralvispen som fungerar bra för mindre mängder mat och är bra på att komma ut i kanterna av t.ex. en gryta. Vi säljer dock nästan uteslutande ballongvispar som även är de flesta professionella kockars favorit.

Ballongvispar tillför ännu mer luft till ämnet du vispar än t.ex. spiralvispen gör och det gör dem perfekta på att vispa ihop t.ex. maräng, vispgrädde och socker och ägg till en kaka, och väldigt mycket mera. Ju fler trådar vispen har, desto mer effektiv är den - det är grundregeln.

Olika material för olika syften

Om man vispar i en skål som lätt får repor så är syntetiska material som plast och silikon utmärkta val. Om man ska använda en visp till att vispa ihop ingredienser som är tunga att jobba med, t.ex. om man ska laga ett läckert, fluffigt potatismos då behöver man använda en visp i rostfritt stål. De syntetiska materialen orkar ofta inte vispa tunga ämnen och har tendens till att böjas under arbetets gång.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>