Tryffeljärn
Järnet ger dig tunna, krispiga, färska tryffelskivor som ger rätterna du använder dem i en balanserad, delikat smak. Läs mer nedan.
Mest Populära
Lacor tryffelhyvel
61351
 
SEK 242,60 / st. inklusive moms
SEK 194,08 exklusive moms
Isvaffelformer håndtag + form
Larsen Pris
MV3FORM
 
SEK 3 742,53 / st. inklusive moms
SEK 2 994,02 exklusive moms
Hill tryffelhyvel
114115
 
SEK 618,74 / st. inklusive moms
SEK 494,99 exklusive moms
Trøffelhøvl RF
1525
 
SEK 637,55 / st. inklusive moms
SEK 510,04 exklusive moms
Bron-Coucke tryffelhyvel
1524
 
SEK 938,45 / st. inklusive moms
SEK 750,76 exklusive moms
Visar 1 till 5 av 5

Tryffeljärnet - ett särskilt redskap för skogens diamanter

Tryffeln är en av de mest otroliga smaksättare som finns på grund av sin karaktäristiska, fylliga smak. De ger t.ex. pastarätter och risotto en kulinarisk och exklusiv kvalitet som gör rätten mer sinnlig och spännande. De kallas inte för skogens diamanter för ingenting.

När man först har fått upp ögonen för tryffelns härliga smak så är det svårt att inte bli lite beroende av den. Fråga bara de grisar som tränats till att hitta tryfflarna. Grisarna älskar själva tryfflarna så mycket att många tryffeljakter idag istället utförs med tränade hundar som är bättre på att hålla sig ifrån att sno åt sig svamparna under jakten.

Har du också fallit för den dyra svampen så ska du förstås också ha ett tryffeljärn - eller en tryffelhyvel som många också kallar den.

Vad kan en tryffelhyvel?

Järnet ger dig tunna, krispiga, färska tryffelskivor som ger rätterna du använder dem i en balanserad, delikat smak. Om du är lite av en gourmand så vet du att det är en oemotståndlig kvalitet. Det går ju inte an att servera en av världens mest exklusiva råvaror utan rätt utrustning.

Klassisk eller minimalistisk design?

Ett tryffeljärn är alltid litet och ganska elegant. Det finns lite olika uttryck att välja mellan när du ska hitta det tryffeljärn som är perfekt för dig (eller presentmottagaren). Alla våra hyvlar är i toppkvalitet med skarpa klingor, men de ser inte riktigt likadana ut. Ett tryffeljärn i rustikt, brunt olivträ andas sydländsk stämning medan ett i rostfritt stål har ett mer industriellt uttryck som passar perfekt in i det nordiska, minimalistiska köket.

Ska tryffelhyveln hänga framme så är det förstås ännu mer relevant att tänka på utseendet. Och det är en bra idé att ha det lilla järnet hängande på väggen. Då är det lätt att hitta det och bara ta ner det från kroken när du får hem färska tryfflar.

Presenten till matglada vänner

Ett tryffeljärn är en genialisk presentidé om du ska hitta en present till en matglad vän som du vet gillar tryfflar. Det är ett redskap som många ännu inte hunnit skaffa sig även om de skulle vilja ha det. Och även för de som har många redskap i sina kök kan tryffelhyveln vara en välkommen överraskning.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>