Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Trasor, diskhanddukar och moppar

På den här sidan hittar du vårt urval mopphuvuden, diskhanddukar och trasor samt en rad relaterade produkter. De flesta av våra trasor är av mikrofiber eftersom de har så många fördelar jämfört med traditionella disktrasor. Läs mer nederst på sidan.

Mikrofiber - en gamechanger inom rengöring

Det går förstås alldeles okej att städa med en vanlig disktrasa, men man måste ofta använda någon slags rengöringsmedel för att få ett riktigt rent resultat. Om ytan man städar är blank, som speglar och glas, måste man dessutom torka av med en helt torr trasa eller en bit hushållspapper för att undgå märken efter vatten och medel. Använder man istället trasor av mikrofibermaterial så slipper man allt det ovanstående, och rengöringen blir ett större nöje.

5 fördelar med att använda mikrofibertrasor

1. Enklare städning och tvätt
En traditionell trasa skjuter partiklar, bakterier och damm framför sig - en (torr) mikrofibertrasa fångar upp smuts och bakterier m.m. tack vare sina många kvaliteter. Om mikrofibertrasan är lätt fuktig suger den istället upp partiklarna. Rengöringen blir därför enklare med trasor av mikrofiber, och det blir dessutom lättare att tvätta själva trasorna.

Man skulle lätt kunna tänka att de effektiva trasorna ska "belönas" med en riktigt gedigen maskintvätt och en runda i torktumlaren efteråt, men det är faktiskt fel. Använd inte sköljmedel och torktumla inte trasor av mikrofiber eftersom det försämrar trasans effektivitet. Mikrofibertrasor ska bara läggas i blöt i varmt vatten, ev. med lite tvättmedel. Då öppnar trasans fiber sig och släpper det som fastnat i den.

2. Bättre resultat trots mindre insats
Det är lätt att få bort allt från fingeravtryck och fettfläckar till damm och smulor med trasor av mikrofiber. Därför lämpar sig trasan för rengöring av alla hemmets eller arbetsplatsens rum - och för samtliga ytor.

3. Skonar alla ytor
Mikrofibertrasor är utmärkta att använda på alla ytor, även känsliga ytor som t.ex. datorskärmar, mobiler och glasögon. De fungerar därför naturligtvis även bra vid rengöring av fönster och speglar.

4. Justerbar storlek
Beroende på hur stort området man ska rengöra är så behöver man ibland använda en trasa i mindre storlek. Med en mikrofibertrasa är det lätt att vika ihop till önskad storlek. Medan andra trasor lätt börjar veckla ut sig igen håller en trasa av mikrofiber bättre kvar formen eftersom materialet i högre grad fixerar sina ytor mot varandra.

5. Mindre användning av kemikalier
Tack vare materialets egenskaper kan du minska användningen av rengöringsmedel - både när du använder trasorna och när du tvättar själva trasorna. Därför är dessutom miljövänligt att använda trasor av mikrofiber.

Tips: Eftersom trasor av mikrofiber är bra på så många olika saker är det en bra idé att investera i ett urval mikrofibertrasor i olika färger och sedan vara konsekvent i vad de olika trasorna används till.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>