Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Matskedar, teskedar och dessertskedar

Olika skedar har olika syften, och oavsett om du väljer specifika skedar till olika syften eller om du går efter mer neutrala skedar så är det viktigt att dina nya skedar är snygga och behagliga att använda. Läs mer nederst på sidan.

Skedar för alla rätter och drycker

Hos oss hittar du ett brett sortiment av olika skedar. På denna sida hittar du klassiska matskedar, teskedar och dessertskedar och några lite mer speciella skedar, t.ex. latteskedar.

Olika skedar för olika ändamål

Matskedar är till att börja med tänka för soppor och andra flytande rätter som grytor. Därför får en matsked inte vara för liten. En sked för desserter får däremot inte vara för stor, och om dessertskålen eller desserttallriken är liten så ser det klumpigt ut att servera ihop med en stor matsked. Mindre kaffekoppar för t.ex. espresso, eller bara klassiska kaffekoppar, behöver en ännu mindre sked, t.ex. en moccasked. Och om du ska servera glass eller en annan efterrätt i höga glas så ska skeden ha ett litet huvud och ett extra långt skaft.

Teskeden är dock en sked som fungerar för en lång rad olika användningar. Man använder ju en tesked till allt från att röra om i tekoppen till att provsmaka maträtter under tillagningen till att äta efterrätt med - och till att äta frukt, barnmat och röra om i drinkar med. En tesked kan också vara särskilt designad för en särskild uppgift den då är speciellt bra på, t.ex. att äta grapefrukt, röra om i latten med eller i cocktails.

Se våra cocktailskedar här >>

Oavsett om du väljer specifika skedar till de syften du behöver skedar till eller om du går efter allround-skedar så är det viktigt att dina nya skedar är snygga och behagliga att använda både i förhållande till hur de känns i handen och inne i munnen.

Håll skedarna som nya länge

När du har hittat de skedar du vill ha så kom ihåg att ta hand om dem för att förlänga livstiden. Mat som innehåller syra, fett eller starka färgämnen kan skada bestickets yta. Därför är den en god idé att diska ganska snart efter användning. Skölj gärna dina skedar innan du diskar dem i maskin och kolla att de är torra när du lägger dem på plats i kökslådan igen. Då ser du till att skedarna inte slits ut i onödan och att de håller sig snygga och blanka så länge som möjligt.

Se även våra serveringsskedar >>

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>