Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Smörknivar

Smörknivar är för många bland de viktigaste redskapen i köket, och man kan nästan inte ha för många. Läs mer nederst på den här sidan.

Smörkniven - kökets vardagshjälte

Det finns ett namn för processen som får nygräddat bröd att smaka och dofta så inbjudande. Det är en kemisk process som kallas maillardreaktion. När brödet uppnår en temperatur på över 140 grader inne i ugnen sker ett samspel mellan proteiner, kolhydrater och fettsyror som ger ifrån sig den närmast magiska doften av nybakt bröd - och får oss människor att räcka oss efter brödets andra hälft, smöret.

Smörknivar är för många bland de viktigaste redskapen i köket, och man kan nästan inte ha för många. De är hela tiden i omlopp - för smörknivar är ju inte bara till nytta på frukostbordet, utan även när du t.ex. serverar bröd som tillbehör till middagen eller du nyss har tagit ut en plåt med nybakat bröd ur ugnen och ska provsmaka, eller när du ska göra en matsäck, vill ha ett mellanmål ... och en nattmacka ... Och så vidare.

En smörkniv ska vara effektiv på att snabbt bre smör eller annat mjukt pålägg på brödskivorna utan att förstöra brödet, även om brödet är mjukt som t.ex. franskbröd. Och den ska vara behaglig att hålla i sin hand. I vårt stora urval hittar du funktionella smörknivar i hög kvalitet i olika träslag och i rostfritt stål, och avsett hur fast eller flexibelt blad du vill ha så kan du utan tvekan hitta en modell i vårt sortiment.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>