Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40

Knivslipning

Beställ slipning och betala direkt på hemsidan

Beställ professionell slipning av dina knivar redan idag. Du hittar alla produkter du kan skicka in till slipning hos oss längre ner på den här sidan. Beställ genom att lägga den produkttyp du vill slipa i varukorgen och gå sedan till betalning. När du genomfört betalningen skickar du in knivarna till vår verkstad tillsammans med en utskrift av orderbekräftelsen. Om du är osäker på om vi kan lösa uppgiften så tveka inte att kontakta slipverkstaden på telefon: +45 50 60 96 25 eller via mail: vaerk@hwl.dk. Det är ju gratis att fråga. Längre ner på den här sidan kan den nyfikna läsa mer om varför det är viktigt att hålla sina knivar vassa.

 

Så här skickar du in dina skärande redskap till oss

  1. Beställ slipning av det eller de redskap du önskar längre ner på den här sidan.
  2. Skriv ut din orderbekräftelse när din betalning genomförts.
  3. Packa in det eller de föremål du har bokat slipning av på ett passande sätt och bifoga orderbekräftelsen. Köp ev. en fraktförpackning här.
  4. Skicka paketet till: H.W.Larsen A/S, att. Verkstaden, Slagterboderne 15, DK-1716 Köpenhamn.

Vi skickar tillbaka ditt/dina nyslipade redskap inom 3 dagar efter att vi mottagit ditt paket. Transporten hem till dig är inkluderad i priset.

Om du är i Köpenhamn och hellre vill lämna in dina knivar personligen

  • Kom in i vår affär och lämna in dina knivar (eller andra skärande verktyg) till drop-in-slipning på vår verkstad som ligger på våningen över. Du behöver inte beställa tid i förväg och vi bjuder på kaffet medan du väntar, eller
  • lämna in dina knivar i affären i Köpenhamn och hämta dem igen 2 arbetsdagar senare.

Verkstadens öppettider:

Måndag-Fredag: 07:30-17:00
Lördagar: 09:00-16:00

 

Det är viktigt för oss att du är nöjd

Vi kan hantera de flesta behoven, även avancerade specialbeställningar. Vi är stolta över vårt hantverk, men det viktigaste för oss är att du är nöjd. Om du mot förmodan inte upplever vår slipning eller service som tillfredsställande, tveka inte att kontakta oss. Din respons är viktig för oss, och vi garanterar pengarna tillbaka om du fortfarande inte är nöjd efter att ha pratat med oss. Såklart!

Varför kan du inte bara slipa själv?

Om du inte själv är expert på området så rekommenderar vi att du låter oss göra jobbet. Det krävs mycket övning innan man kan slipa knivar med den rätta fingerfärdigheten och finessen. Utan den riskerar du lätt att förstöra dina knivar. Vi är specialister på att slipa knivar och vet precis hur det ska göras. Vi garanterar att dina knivar inte skadas och att du får tillbaka dem som nya.

Se priser och beställ slipning

Knivar (Keramisk slipning)

Knivar (Våtslipning)

Saxar, Mandolinjärn, Grillblad m.m.

Cirkelknivar

Köttkvarnsknivar/Maskinknivar

Viktigt att veta när vi har slipat dina knivar

När du har låtit oss slipa dina knivar vassa så finns det en del du själv kan göra för att underhålla knivarna.

• För det första bör du aldrig diska dina vassa knivar i diskmaskinen. Diska dem för hand och torka alltid av dem med en diskhandduk efteråt för att förebygga rost. Låt därför aldrig knivarna ligga i blöt.

• Använd alltid en skärbräda oavsett vad du skär. Skär du på ett mycket hårt underlag (t.ex. marmor eller aluminium) så är det oundvikligt att dina knivar kommer att skadas med tiden.

• Använd bara dina knivar till vad de är skapta för - dvs. inte till plast, ben och fryst mat.

Skärp dina knivar - för säkerhets skull

Om du är van vid att stå i köket så vet du också allt om hur mycket det betyder att ha vassa, välslipade knivar. Det är långt ifrån ett nöje att jobba med en trubbig kniv som kräver att du tar i från tårna bara för att dela en tomat. Oskarpa knivar kan dessutom leda till olyckor. När du ska lägga mycket kraft på att skära är risken att kniven glider ur handen större. Plötsligt har du fått ett djupt hack i fingret eller något värre. Så även om det kan låta ologiskt så är en vass kniv faktiskt viktig för din egen säkerhet.

- och för njutningens skull

Maten smakar godare när du jobbar med vassa knivar eftersom konsistens och smak bevaras bättre när ingrediensen inte pressas på skärbrädan. Dessutom är matlagningen både roligare och lättare när du använder vassa knivar. Känslan av en kniv som lätt glider genom grönsakerna helt utan ansträngning är helt enkelt fantastisk. Det gör matlagningen till en stor njutning.