Sildukar
Sildukar är oftast gjorda av tyg och används till att sila över vätskor från en behållare till en annan med maximal precision. Läs om andra slags silar och siktar nederst på sidan.
Mest Populära
Passersil
14820_master
 
Från SEK 129,76 inklusive moms
SEK 103,81 exklusive moms
Passersil
14824
 
SEK 135,41 / st. inklusive moms
SEK 108,33 exklusive moms
Passersil
14820
 
SEK 129,76 / st. inklusive moms
SEK 103,81 exklusive moms
Passersil
14828
 
SEK 148,58 / st. inklusive moms
SEK 118,86 exklusive moms
Passersil
14835
 
SEK 154,21 / st. inklusive moms
SEK 123,37 exklusive moms
Passersil
14840
 
SEK 167,38 / st. inklusive moms
SEK 133,90 exklusive moms
Silduk
8585
 
SEK 97,80 / st. inklusive moms
SEK 78,24 exklusive moms
Visar 1 till 7 av 7

Silar, siktar & trattar för all matlagning

Ska jobbet i köket vara så effektivt och behagligt som möjligt så är det viktigt att välja de bäst lämpade redskapen. Det är många uppgifter i köket som kräver ett redskap att sikta eller sila en råvara genom eller att hälla av eller hälla över vätska i en annan behållare med.

Sildukar är oftast gjorda av tyg och används till att sila över vätskor från en behållare till en annan med maximal precision.

I sektionen Silar, siktar & trattar hittar du dessutom durkslag, olika sorters silar, däribland industrisilar, samt olika sorters trattar och purékvarnar. De många varianterna är alla särskilt bra på sina särskilda uppgifter.

Durkslaget - en riktig praktiker

Om du älskar pasta så är durkslaget närmast en nödvändighet i köket. Ett durkslag är ofta stort och har relativt stora hål med avstånd mellan varandra. Därför kan durkslaget användas till att hälla av vätska utan att den ingrediens som ligger i vattnet pressas för hårt mot durkslagets yta. Durkslaget är också väldigt praktiskt att använda när du ska skölja och förbereda grönsaker och bär.

Silar och siktar - förfinar vått och torrt

Orden sil och sikt är mer eller mindre synonym för samma redskap. Redskapet har i jämförelse med durkslaget betydligt mindre och tätare hål i ett nät bildat av trådar som oftast är tillverkade av rostfritt stål.

Däremot är det inte riktigt samma sak att sila eller sikta något. Att sila betyder att man silar bort klumpar eller annat ur en vätska, t.ex. en sås, för att få ett helt jämnt slutresultat, medan man siktar något för att få ett fint puder av en torr råvara, som t.ex. mjöl eller florsocker. Beroende på hur tät sikten eller silen är sorteras allt från mjölklumpar till kryddor, kärnor från frukt och bär, blad och t.ex. fläderblommor bort.

Det använder du purékvarnar, mjölsiktar, pipsilar och trattar till

  • Purékvarnen används till att puréa frukt och grönsaker till mos, kräm och soppor. Det är ett mycket mjukare sätt att puréa på än med en elektrisk maskin vilket ger en jämn och fin struktur och en god smak.
  • Mjölsiktar är specialiserade på att sikta torra ingredienser som mjöl, kakao och florsocker med stor precision, utan att råvaran hamnar på arbetsbordet.
  • En pipsil är särskilt nyttig när du vill se till att såsen eller fonden blir helt jämn, tack vare dess stora antal väldigt små hål.
  • Och tratten är rätt och slätt ett av kökets ödmjuka genier. Om man t.ex. lagar sin egen saft och ska hälla över de dyrbara dropparna på flaskor så kan man helt enkelt inte lösa uppgiften ordentligt utan en tratt.
  • Vi har också portionerartrattar för professionell användning som även är ett suveränt verktyg vid dekoration.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>