Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Kökssaxar och fågelsaxar

Vi erbjuder både saxar till höger- och vänsterhänta personer samt universalsaxar som alla kan använda. Vi har också ett par smidda saxar för dig som prioriterar lång hållbarhet. Vi har dessutom ett fint urval fågelsaxar. Läs mer nederst på sidan.

Saxen - kökets tusenkonstnär

Vissa verktyg och redskap vill man alltid ha inom räckvidd, t.ex. fjärren i tv-soffan, vattenflaskan när man tränar, en kapsylöppnare när det är fest och en penna på kontoret. I köket är saxen ett sånt redskap. En bra kökssax är helt enkelt ett måste i alla kök.

Det är så mycket en kökssax är bra på. Ofta behöver man den för att kunna öppna en förpackning som visar sig vara omöjlig att öppna utan en sax. I andra fall ska man ha saxen under själva matlagningen, t.ex. att klippa örter med. En sax är ju egentligen två knivar som sitter ihop, och i många fall kan en uppgift gå snabbare genom att man använder en sax i stället för en kniv.

Vi erbjuder både saxar för höger- och vänsterhänta personer samt universalsaxar som alla kan använda. Vi har också ett par smidda saxar för dig som vill att din sax ska hålla i många år framöver. Vi har dessutom en hel del saxar som är särskilt designade för matlagning av olika råvaror, primärt fågelsaxar. Vi rekommenderar handdisk av alla skärande redskap, även saxar.

Fågelsaxen - en specialsax med flera facetter

En fågelsax är i de flesta situationer det bättre alternativet till en kniv när man ska dela en fågel i delar, t.ex. hel kyckling. Fågelsaxen är specialdesignad till att kunna skära genom ben, skinn och andra motsträviga ämnen, och formen på bladen gör det lätt att följa djurets form.

Förutom att vara bra på fågel är fågelsaxen också väldigt bra på andre, tyngre uppgifter i köket, t.ex. hantering av fryst mat eller råa, svårhanterliga råvaror. Även om man inte kan kalla en fågelsax för ett nödvändigt köksredskap så är den svår att leva utan när man först har vant sig vid att använda den - och särskilt om du gillar att laga kyckling och helst vill köpa kycklingen hel vilket både är ett mer hållbart och ekonomiskt val.

Investera i en sax av god kvalitet!

Många saxar mister snabbt skärpan - om de ens var vassa till att börja med. Med en sax i bra kvalitet slipper du besvikelsen med en sax som snabbt blir slö samtidigt som den håller i längre tid. Som en bonus är saxar av högre kvalitet ofta snyggare rent estetiskt.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>