Grönsakskniv, 16,5 cm, Tojiro Shippu, träskaft
Artikelnummer: FD598
.
SEK 2 626,11 / st.
SEK 2 100,89 exklusive moms
 •  
 •  
 •  
Den breda grönsakskniven är otroligt effektiv när du ska hacka, dela och skiva större grönsaker och frukter. Den är även ett bra val när du ska hacka större mängder kryddörter.


Mer information

 • Vassa grönsaksknivar gör matlagningen till ett nöje. Man kan nästan inte ha för många av dem för grönsaksknivar i olika storlekar kommer hela tiden till nytta. 

  P.S. Om du vill testa om en slät kniv börjar mista sin skärpa så testa att skära i en tomat. Det går inte att skiva en tomat i snygga skivor med en slö kniv. Klarar kniven inte av att skära genom tomatens skal utan problem så är det dags att slipa.

  Tojiros Shippu-serie består av damascerade lättviktsknivar med knivblad av 63 lager VG10-stål som är V-slipad för att passa för det europeiska köket. Det mycket traditionella skaftet är gjort av japansk ek och buffelhorn och har förhöjd profil på höger sida. Det mycket hårda kärnstålet i bladets kärna ser till att kniven håller sig sylvass mycket länge! Shippu har översättas till "med blixtens hastighet" och det stämmer bra för den låga vikten och det supervassa bladet.

  Tojiro är för dig som inte vill kompromissa, oavsett om knivbladet har 3 eller 63 lager stål. Stålet är noga utvalt för varje serie, och skaften är utformade med finess. Holken på knivarna sitter perfekt, och nitar och skaft har designats och balanserats så att du får knivar med en perfekt balans.

  Knivar som är så hårda som Tojiros ska användas och hanteras med viss försiktighet. Att t.ex. skära genom hårda ämnen som ben och att tappa kniven på golvet innebär risk för skador på eggen.

  Värt att veta om din nya kniv

  Även de bästa knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet. Se mer om slipning hos H.W. Larsen >>

  Viktigt: Diska aldrig dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.

  Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver. Kontakta kundservice här >>

  Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

 • Brand Tojiro
  Serie Shippu
  Type Grönsakskniv
  Leverandør varenummer FD598
  Stregkode 4960375175986
  Antal lag 63 lag
  Bladlængde 165
  Farve Ljust trä
  Hårdhed 61 HrC
  Info Tål ej diskmaskin
  Skæfte Trä
  Stål type Damascerende
 • FD598_doc.pdf 78.00 Kb
Köpt tillsammans med
Bästsäljare i Santokuknivar