Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Salladsslungor

Det är både mycket lätt och synnerligen effektivt att använda en salladsslunga till att tvätta och torka sallat och andra grönsaker. De flesta av våra slungor är gjorda av en mycket hållbar termoplast med handtag av stark aluminium. De är både behagligt lättviktiga och enkla att använda och rengöra. Läs mer nederst på denna sida.

Salladsslungan - en virvelvind i köket

Salladsslungor blev populära för runt 50 år sedan, och till skillnad mot många andra trender inom köksredskap skulle det visa sig att de hade kommit för att stanna, både bland proffs och i privata hem. När sallaten är torr så slipper man överskjutande vatten som förtunnar dressingen eller bara smaken generellt, och det är både mycket lätt och synnerligen effektivt att använda en salladsslunga till att tvätta och torka sallat. Slungan är lika bra att använda till en lång rad andra grönsaker, som t.ex. kål, svamp och kryddörter, och bär som t.ex. blåbär, svarta vinbär och jordgubbar. Den våta ingrediensen läggs ner i slungan, och sedan slungar man bara runt i några sekunder. Et voilà!

Alla våra slungor är modeller med handtag som är kopplat till kugghjul vilket får konstruktionen att snurra runt. Salladsslungor med handtag är de enklaste att hantera för användaren, och de är därför det bästa valet.

Hur stor ska din salladsslunga vara?

Det som primärt skiljer våra produkter från varandra är deras storlek. En mindre salladsslunga är naturligtvis mest platsbesparande och lättare att rengöra, medan en större är det rätta valet för dig som vet att du kommer att göra sallad i större portioner. Få saker är så irriterande som att tvingas upprepa samma uppgift en massa gånger efter varandra pga. att utrustningen sätter begränsningar.

Ska du välja termoplast eller rostfritt stål?

De flesta av våra slungor är gjorda av en mycket hållbar termoplast med handtag av stark aluminium. De är både behagligt lättviktiga och enkla att använda och rengöra. Vi erbjuder även en modell av rostfritt stål med insats av plast för dig som kanske av estetiska skäl föredrar detta. Om du vet att du ofta kommer att använda din nya slunga till ingredienser med hög syrahalt kommer det mest pålitliga valet att vara en plastmodell.

Fräsch sallat varje gång

Ett bra tips är att börja matlagningen med att blötlägga sallaten i iskallt vatten. Gör du det så hinner sallaten bli spröd innan du lägger den i slungan. Har din sallat blivit riktigt hängig så kan du med fördel blötlägga den i några timmar innan användningen. En hängig, deppig sallat kan verkligen återupplivas av ett kallt vattenbad. Sallatsbladen ska för övrigt inte skäras eller rivas i mindre bitar innan de läggs i blöt, de ska bara lossas och sedan läggas ner i salladsslungan som hela blad.

H.W.Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W.Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av läckra kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbord. Vårt urval erbjuder bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för både professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>