Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Rivjärn

Riv råvarorna i ett nafs genom att investera i ett rejält rivjärn. Läs mer nederst på denna sida.

Ett bra rivjärn räcker länge

Tack vare de många användningsområdena har rivjärnet blivit ett köksredskap som inte går att vara utan i köket. Med ett bra rivjärn kan du mycket effektivt riva ingredienser som ska ingå i dina rätter, t.ex. vanliga ingredienser som potatis, morötter, lök och citroner samt mindre råvaror som vitlök, ingefära och pepparrot.

Är priset viktigt?

Rivjärn kan idag köpas i många affärer och i många olika storlekar och utformningar. Det stora urvalet kan vara lite förvirrande. Vad är skillnaden på de olika modellerna, och har priset någon betydelse?

De flesta rivjärnen kan faktiskt användas till det mesta, så länge hålstorleken stämmer med hur du vill riva råvarorna förstås. Och svaret på den andra frågan är Ja, priset har betydelse. Med ett rivjärn får du i de allra flesta fallen det du betalar för. Ett billigare rivjärn är generellt sett tillverkat av mindre hållbara material än de som kostar lite mer. Det billigare järnet kommer därför att vara effektivt i en kortare period, tills eggarna blir oskarpa.

Om kvalitet är det viktigaste för dig

Väljer du att investera i ett mer hållbart rivjärn så får du - förutom en längre hållbarhet - ett mer ergonomiskt designat rivjärn som är lättare att använda. Du kommer inte behöva använda lika mycket energi på att riva dina råvaror snabbt om du väljer ett mer noggrant designat järn. Därför får du en mer högkvalitativ upplevelse på samtliga punkter; hållbarhet, enkelhet, ergonomi och hastighet. Som bonus är det även mer säkert att använda ett rivjärn i hög kvalitet. Det allra viktigaste är dock att eggarna håller sig vassa länge - vilket är det bästa argumentet för att överväga en investering i ett rivjärn av riktigt bra kvalitet.

De flesta rivjärn är gjorda av rostfritt stål eller en blandning av rostfritt stål, gummi och plast. Själva ytan du river råvarorna på är bäst om den är av en kraftig typ av stål som ger rivjärnet längre livstid. Oavsett materialet så ska konstruktionen vara stabil och hållbar som helhet. Dessutom är det viktigt att det är lätt att rengöra ett rivjärn. Det gäller i synnerhet om du ska använda det till att riva ost eftersom resterna av ost kan vara svåra att diska av för hand. Ett rivjärn ska med andra ord helst kunna diskas i maskin så att det kan hålla sig hygieniskt länge.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>