Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Råkostjärn

Det bästa sättet att få ett arbete gjort är som bekant att uträtta det själv, och det blir både saftigare och godare när man river ingredienserna precis innan servering i stället för att köpa dem färdigrivna i affären. Läs mer nederst på sidan.

Råkostjärn - nyrivna, saftiga grönsaker på nolltid

En av de största fördelarna med ett råkostjärn är hur många funktioner det har - samtidigt som det inte tar särskilt mycket plats i köksskåpet. På ett rivjärn för råkost kan du effektivt riva grönsaker som t.ex. morötter, kål och pepparrot - till en sallad, en gryta eller en dressing. Det bästa sättet att få ett arbete gjort är som bekant att uträtta det själv, och det blir både saftigare och godare när man river ingredienserna precis innan servering i stället för att köpa dem färdigrivna i affären. Generellt kommer det en del vätska ur grönsaker som man river på ett råkostjärn, och det är det som ger ingredienserna extra smak och fräschör.

Olika järn har olika fördelar

Här hos H.W.Larsen hittar du ett stort urval av råkostjärn i olika storlekar med både två, tre, fyra och sex sidor. Ju fler sidor rivjärnet har, desto fler slags hålstorlekar och hålformer får du att riva din mat på. Då har du möjlighet att välja det som passar för just den rätten du lagar. Till morotsråkost kan det vara gott med grovriven morot, medan ingredienser som pepparrot blir bäst finriven. De små trekantiga rivjärnen är ofta bra att finriva små och smakrika ingredienser på. Det kan förutom pepparrot t.ex. vara muskotnöt och vitlök. De lite mer bastanta modellerna är däremot bra att riva huvudingredienser på, t.ex. äpplen, morötter och rödbetor. Vi erbjuder också modeller med en mandolinjärnsfunktion på en av sidorna. Det är en väldigt nyttig funktion att ha om du ska riva t.ex. apelsin, lök eller äpplen i tunna skivor.

Det rätta järnet för dina behov och din budget

När du väljer ditt råkostjärn ska du överväga vad dina behov är. Förutom hur många olika sorters råvaror du kommer att riva på järnet avgörs dina behov av hur ofta du kommer att använda järnet. Gemensamt för råkostjärnen på den här sidan är att design, användarvänlighet och estetik spelar en stor roll. Några järn är dock vassare och därmed mer effektiva och hållbara än andra. Våra priser varierar, men priserna utlöser knappast en investering som välter budgetten. Det flesta av rivjärnen ligger på ett pris under 300 kronor. Vi har till och med modeller för under 100 kronor. Räknar du med att använda råkostjärnet mer eller mindre varje dag kan du välja att betala lite extra för en högre kvalitet.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>