Potatispressar och stötar
En potatisstöt används till att mosa kokt potatis till mos och är lika bra att ha till hands när man ska mosa andra grönsaker och frukter. Potatispressen kan både användas till pressad potatis och till att göra ett 100 % klumpfritt potatismos eller potatispuré. Läs mer nederst på sidan.
Mest Populära
Potatisstöt Steel-Function
Spara 35%
10159
Före SEK 260,89
SEK 168,91 / st. inklusive moms
SEK 135,13 exklusive moms
Kartoffelpresser rustfri 300x117x140 mm
Spara 25%
61262260
Före SEK 786,41
SEK 589,80 / st. inklusive moms
SEK 471,84 exklusive moms
Kartoffelmoser rustfri 257x81x85 mm
Spara 25%
18482270
Före SEK 242,11
SEK 181,59 / st. inklusive moms
SEK 145,27 exklusive moms
Spätzlepresser RF Ø9,5 cm, længde 32 cm
Spara 25%
1515002
Före SEK 936,55
SEK 702,41 / st. inklusive moms
SEK 561,93 exklusive moms
Visar 1 till 4 av 4

Potatisen - en knöl med många användningar

Vi är många som älskar potatis och sås, och säkert lika många som inte kan motstå pommes frites doppade i majonnäs eller ketchup - och naturligtvis potatis i form av chips med dipp. Potatis är också otroligt läckert i mosad form, antingen som fluffigt potatismos, som tillbehör till alltifrån fisk till köttbullar, eller i pressad form. Pressad potatis passar till det mesta som vanliga, kokta potatis passar till. Särskilt gott är det att äta pressad potatis till rätter med mycket sås, t.ex. grillad lax med vit sås och gryträtter.

Potatisstöten - till potatismos och mycket annat

En potatisstöt används till att mosa kokt potatis till mos. Ett gott, hemlagat potatismos är förstås alltid att föredra framför köpt potatismos, och detta redskap är guld värt i alla hem som gärna skriver potatismos på menyn. Man kokar bara potatisen och mosar direkt i grytan efter att ha hällt av det mesta av kokvattnet och tillsätter sedan de ingredienser man tycker moset ska innehålla av t.ex. smör, äggulor, grädde och kryddor. Förutom att mosa potatis är potatisstöten lika bra att ha till hands när man ska mosa andra grönsaker och frukter.

Potatispressen - ger ytterligare ett tillbehör på menyn

Potatismos i all ära - ibland kan det godaste sättet att servera potatis på vara i pressad form - som ett slags potatisspaghetti. Potatismos är ofta ganska stabbigt, och det kan vara en stor njutning att variera rätter man vanligen äter potatismos till genom att istället servera fluffig, pressad potatis. Då får man en mer ren potatissmak - dessutom kan potatisen lätta suga åt sig sås från rätten man serverar till. Kom ihåg att det bästa resultatet ofta uppnås med en inte alltför fast potatissort.

Ett mycket allsidigt redskap

En potatispress är sannolikt det verktyg som oftast glöms bort när man ska köpa köksredskap. Det är ju ett till synes mycket specifikt verktyg, och det finns många andra redskap som är mer primära - till synes! För när man slutligen skaffar sig en potatispress får man lätt upp ögonen för att potatispressen faktiskt är mycket allsidig. Den kan inte bara användas till pressad potatis och till att göra ett 100 % klumpfritt potatismos - den kan också användas till att pressa alla andra kokta rotfrukter, kokta grönsaker och mjuka frukter som banan och avokado, t.ex. till barnmat. När man väl har fattar hur användbar pressen är kan det vara svårt att stoppa kreativiteten. En potatispress är dessutom inte ett särskilt dyrt köksredskap, och köper du en av god kvalitet så håller den troligen resten av livet. Det gör den till en synnerligen god investering som kan ge dig variation i matlagningen på ett spännande och lätt sätt.

Använd även potatispressen till vegetariska biffar

Köttätandet minskar i många länder i världen, och det är naturligtvis ett ambitiöst projekt att gå över till en mer vegetarisk kosthållning om man i hela sitt liv har tänkt på mat som vi gjort i Sverige: Kött eller fisk och lite grönsaker som tillbehör. Potatispressen har visat sig vara ett perfekt redskap att pressa olika råvaror till färs innan man ska steka vegetariska biffar gjorda på sojabönor, kidneybönor och andra bönor. Det ger en bättre konsistens i jämförelse med att hacka eller mosa.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>