Plastfilm, foliepapper och bakplåtspapper
Plastfilm, foliepapper och bakplåtspapper är bland kökets mest nödvändiga redskap. På den här sidan hittar du även hållare samt utbytbara blad så du kan se till att alltid ha en vass klinga på väggen. Få tips om nya sätt att använda plastfilm, bakplåtspapper och foliepapper nederst på sidan.
Mest Populära
Film 30 cm med PVC
6825302
 
SEK 336,64 / rl inklusive moms
SEK 269,31 exklusive moms
Film 30 cm PVC-fri
6825301
 
SEK 223,80 / st. inklusive moms
SEK 179,04 exklusive moms
Dispenser till plastfilm/aluminiumfolie
5234
 
SEK 142,93 / st. inklusive moms
SEK 114,34 exklusive moms
Dispenser 45 cm
682545
 
SEK 618,74 / st. inklusive moms
SEK 494,99 exklusive moms
Film 45 cm med PVC
6825452
 
SEK 468,29 / rl. inklusive moms
SEK 374,63 exklusive moms
Aluminiumfolie 30 cm
1007001
 
SEK 562,31 / st. inklusive moms
SEK 449,85 exklusive moms
Aluminiumfolie 45 cm
1007101
 
SEK 731,58 / st. inklusive moms
SEK 585,26 exklusive moms
Film 45 cm PVC-fri
6825451
 
SEK 299,03 / rl inklusive moms
SEK 239,22 exklusive moms
Film 60 cm med PVC
6825601
 
SEK 976,06 / rl inklusive moms
SEK 780,85 exklusive moms
Dispenser 60 cm
682560
 
SEK 900,84 / st. inklusive moms
SEK 720,67 exklusive moms
Dispenser 30 cm
682530
 
SEK 712,78 / st. inklusive moms
SEK 570,22 exklusive moms
Visar 1 till 11 av 11

Plastfilm, foliepapper och bakplåtspapper - känner du till alla användningar?

Plastfilm - smart förpackning med mera

Det vanligaste sättet att använda plastfilm på är att täcka över eller packa in livsmedel för att bevara dem så bra som möjligt. Men visste du att det finns många andra fiffiga sätt att använda film på?

Lifehacks med plastfilm

  1. Ett av de enklaste lifehacken med plastfilm är att använda filmen för att se till att din glass inte kommer att smaka av frys efter att du har öppnat den och ställt tillbaka den i frysen. Ett lager film mellan glass och lock håller glassen skyddad från den ovälkomna lukten och smaken av frys.
  2. Ännu fiffigare är det att använda film till att pochera ägg. Täck insidan av en kopp eller liknande med plastfilm, smörj in filmen med lite fett och knäck ut ägget i koppen. Snurra ihop filmen till en liten säck och ställ sedan koppen i sjudande vatten. Resultatet blir ett pocherat ägg med en proffsig form, som inte flyter ut ur kontroll, så som ett ägg lätt gör om du pocherar utan stöd.
  3. Med plastfilm kan du också förlänga mognadsprocessen för frukt som utsöndrar etylengas. Det gäller t.ex. frukter som äpplen, tomater, bananer, paprika och avokador. Om du packar in frukten i plastfilm kommer mognadsprocessen att ta längre tid så att du t.ex. slipper få bruna bananer på ett par dagar. Du kan också utnyttja etylengasen tvärtom och göra omogen frukt ätlig fortare. Då lägger du ner den omogna frukten i en skål tillsammans med en etylengas-haltig frukt och täcker skålen med plastfilm.
  4. Om du gillar vin så vet du hur tråkigt att upptäcka att vinet du hade tänkt dricka har en bismak av kork. Men javisst, även detta kan motverkas med hjälp av plastfilm. Du täcker insidan av en kanna med film, häller ned vinet, skakar kannan lätt i mellan 5-10 minuter beroende på hur kraftig korksmaken är. När du sedan tar bort plastfilmen kommer bismaken att ha fastnat på filmen - och inte vara kvar i vinet. Och om det inte räckte, upprepar du bara processen en gång till. Skål!

Bakplåtspapper + vatten = sant!

Bakplåtspapper är papper som har syftet att låta dig slippa en jobbig disk för att få bort brända ingredienser på bakplåtar. Pappret tål de höga temperaturerna i ugnen och är behandlat så att det inte fastnar på plåten eller maten.

Om du tycker att bakplåtspapper kan vara lite svårt att styra, och det ligger och blåser runt och åker upp över maten är ett bra tips att väta pappret före användning. Du tar helt enkelt en bit bakplåtspapper, sköljer det under kranen och lägger det nu mer flexibla pappret på plåten. Du kan på så vis också lätt vika pappret över kanterna på plåten och se till att köttsaft och liknande inte smyger sig in under pappret - så att du ändå tvingas stå och slita med att få plåten ren - vilket ju annullerar hela poängen med att använda pappret till att börja med.

Bakplåtspapper är en engångsprodukt men beroende på vilken mat man har använt pappret till kan man i vissa fall använda det mer än en gång om man vill vara ekonomisk.

Foliepapper - kan mer än du tror

Foliepapper är precis som plastfilm lite av en joker i - eller snarare utanför - köket.

  1. Visste du t.ex. att du kan använda foliepapper till att ta bort statisk elektricitet i kläder? Du lägger bara in en ca 5 cm stor foliepappersboll i torktumlaren tillsammans med kläderna och kör maskinen. Använd också foliepapper till att förkorta tiden det tar att stryka dina kläder. Lägg då in en lång bit foliepapper mellan strykbrädan och överdraget, så leds värmen från strykjärnet ner i foliepappret medan du stryker. På det viset stryks tyget i praktiken från båda håll samtidigt.
  2. Du kan också använda foliepapper till att ta bort rost från bilens stötfångare genom att göra en liten boll av det och gnugga den mot fläcken. Tricket kan också fungera på fläckar på duschdraperiet som annars verkar omöjliga att få bort. Använd samma metod till att rengöra grillen. Innan du börjar gnugga så gnider du en halv citron på ytorna. Grillen blir då både ren och får en friskare doft.
  3. Om du tycker att ditt hem behöver målas så kom ihåg att det enklaste sättet att skydda dörrhandtag och liknande från färgstänk är att packa in dem i foliepapper.
  4. Har du turen att ha en egen trädgård så kan du använda foliepapper som skydd för dina växter. Det är mycket svårare för insekter och sniglar att komma fram till växterna om jorden under växterna är täckt med foliepapper. En bonus är att foliepappret reflekterar solljus vilket får de flesta växterna att trivas och frodas.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>