Urkärnare
Har du ett körsbärsträd som ger ett gott utbyte? Eller älskar du att äta oliver? Körsbär och oliver har det gemensamt att det kan vara besvärligt att kärna ur dem för hand. Känner du igen detta så blir en urkärnare snabbt ett av dina favoritredskap i köket. Läs mer nederst på denna sida.
Mest Populära
Westmark körsbärsurkärnare
4005
 
SEK 173,53 / st. inklusive moms
SEK 138,82 exklusive moms
Olivurkärnare
40401
 
SEK 232,01 / st. inklusive moms
SEK 185,61 exklusive moms
Olivurkärnare
62973
 
SEK 124,78 / st. inklusive moms
SEK 99,82 exklusive moms
Kirchomat  Körsbärsurkärnare
4070
 
SEK 660,94 / st. inklusive moms
SEK 528,75 exklusive moms
Visar 1 till 4 av 4

Urkärnare - gör jobbet snyggt och effektivt

Olivurkärnare

Även om vi i Sverige i hög grad har bytt ut smöret med olivolja när vi steker vår mat så låter vi fortfarande olivfrukten spela andraviolin i matlagningen. Vi använder oftast oliver som dekoration på pizza, i sallader eller drinkar. Men det finns goda skäl att låta dem vara med lite mer i matlagningen. Oliver är goda för allt ifrån hjärtat och immunförsvaret till synen, håret och huden.

Om du gillar oliver så håller du nog med om att de bästa oliverna är de du köper med kärnan kvar. Men det kan vara besvärligt att få ut kärnorna för hand, särskilt om du hanterar en större mängd frukt. På den här sidan kan du välja mellan en zinklegerad urkärnare från Lacor och en urkärnare i specialbelagd aluminium från Westmark. Båda modeller klarar av oliver i alla storlekar och båda kan diskas i maskin.

Körsbärsurkärnare

Med en av våra körsbärsurkärnare från Westmark får du körsbär som är urkärnade och fortfarande hela så att de blir ultimativt dekorativa på tårtan, i pajen eller körsbärssåsen. En urkärnare är också bra att ha när du vill servera urkärnade körsbär som tilltugg.

Om du då och då ska kärna ur körsbär i mindre mängder så är Westmarks lilla modell på 14 cm det rätta valet. Den platsbesparande urkärnaren är praktisk eftersom den är mycket lätt att använda och inte väger så mycket. Den lilla urkärnaren är tillverkad av högkvalitativ, specialbelagd aluminium och tål maskindisk.

Ska du däremot hantera större mängder bär får du nytta av den större modellen från Westmark. Denna variant är tillverkad av en kombination av aluminium och plast och klarar av hela 15 kg körsbär i timmen. Placera bären i urkärnaren och tryck till så kommer kärnorna ut i behållaren. Bären samlar du i en skål i lämplig storlek. Alla delar av plast kan köras i diskmaskinen.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>