Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Ostskärare och hyvlar

Välj mellan många ostskärare i flera designs - från osthyvlar till ostskärare med tråd eller knivblad. Läs mer nederst på sidan.

Ostskärare för både professionella och hemmet

Varför ska man ha särskilda redskap till olika ostar? Det korta svaret är att det ska du om du vill bevara ostens ursprungliga, presentabla form varje gång du har skurit av en bit. Vi har många olika sorters ostskärare i flera designs - från osthyvlar till ostskärare med tråd eller knivblad som alla är särskilt bra på sina uppgifter.

Ostskärare med tråd eller blad

När du ska skära mjukare ostar som Gorgonzola, Camembert och Brie så är en ostskärare det självklara valet. Vi erbjuder både vanliga ostskärare att till skära för hand och större, integrerade ostskärare av trä med utbytbara trådar, som du också hittar här. Ostskärare med tråd får aldrig användas till hårda ostar eftersom tråden lätt åker av skäraren då. Om du hellre vill ha en integrerad ostskärare med knivblad så ta en titt på den stabila ostskäraren i rostfritt stål från Lacor på den här sidan.

Osthyveln

Heter din favoritost t.ex. Herrgård, Gouda, Prästost eller Gruyère? När de halvhårda ostarna står på bordet så är det osthyveln som gör jobbet bäst, och många har säkert redan en eller flera osthyvlar liggande i lådan. Men hur bra skär de? Om det är länge sedan du köpte en osthyvel så gör dig själv en tjänst och investera i en ny. Med en bra osthyvel får du tunna skivor samtidigt som osten utsätts för en hel del luft medan du hyvlar skivorna. Samma sak gäller för ost som för vin - ju mer osten kommer i kontakt med luften, desto mer smak får du ut av den.

Missa inte våra ostknivar

Dessutom finns det tre sorters ostknivar som varje ostälskare bör ha i lådan - i varje fall om du vill njuta av ostens smak och framtoning så som ostproducenten hade för avsikt. Se våra ostknivar här >>

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>