Nötknäppare
En nötknäppare kommer ofta fram på bordet kring jul, men nötknäpparen har även många andra funktioner. Läs mer nederst på sidan.
Mest Populära
Nötknäppare, Westmark
3300
 
SEK 112,51 / st. inklusive moms
SEK 90,01 exklusive moms
Nötknäppare
3333
 
SEK 822,28 / st. inklusive moms
SEK 657,82 exklusive moms
Nøddeknækker Coco de Luxe
3320
 
SEK 226,93 / st. inklusive moms
SEK 181,54 exklusive moms
Konformad nötknäppare, Lacor
63017
 
SEK 303,20 / st. inklusive moms
SEK 242,56 exklusive moms
Visar 1 till 4 av 4

Nötknäppare - förenar styrka och finess

Om man älskar att äta nötter så finns det goda skäl att vara glad för sin nötknäppare. Innan nötknäckaren uppfanns fick man ta till hammare och liknande för att kunna öppna nötter. Det är lite väl hårt arbete för de flesta - även om det finns många goda skäl att älska nötter, t.ex. att de är mycket nyttiga och kan användas till allt ifrån nougat och krokant till toppingar och som mjöl - eller bara ätas som en god och näringsrik snack.

Klarar allt från nötter till skaldjur och kolor

En nötknäppare kommer ofta fram på bordet kring jul då vi gärna småäter hasselnötter, paranötter, valnötter, mandlar och pekannötter och har lite mer tid att äta dem köpta med skalet på. Men en nötknäppare är också väldigt användbar om det står kräftor, krabba eller hummer på menyn då knäpparen är skicklig på att öppna skal och hårda klor. Och om du gillar att baka så kan en nötknäppare vara ett bra verktyg att använda vid dekorationsarbete om du vill använda splittrade kolor och karameller.

En konformad nötknäppare öppnar också champagneflaskor

Vad har nötter, flaskor med skruvkork och champagneflaskor gemensamt? Lätt! De kan alla vara jobbiga att öppna. Lyckligtvis finns det ett redskap som klarar av uppgiften utan problem. Med en konformad nötknäppare är det lätt att öppna både stora och små nötter och att dra upp champagnekorkar - utan att korken flyger iväg och i värsta fall träffar någon eller något. Den konformade nötknäpparen kan också hjälpa dig med att öppna flaskor med kapsel och lossa extra strama skruvkorkar på flaskor. Nötknäpparen ger ett bra grepp och kraft att skruva upp korken.

Nötknäpparen har en färgstark historia

På 1800-talet spelade nötknäpparen rollen som statussymbol på finare middagar eftersom nötter sågs som något exklusivt att kunna servera för gästerna. Nötknäpparna ansågs vara sociala och roliga saker som gästerna kunde leka med och prata om mellan de olika rätterna. Och på 1500-talet trodde tyskarna rentav att nötknäpparen var ett redskap som gav tur. Därför finns det berättelser och sagor med nötknäpparen i huvudrollen.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>