Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Kötthammare

En kötthammare hjälper dig får mörare och mindre segt kött. Den är också bra på hårda ingredienser som karameller och nötter. Läs mer nedan.

Kötthammare - slagkraft på skärbrädan

En kötthammare används till att förarbeta vissa sorters kött innan tillagningen för att se till att köttet blir mörare, mindre segt och mycket lättare att skära. En kötthammare är också ett smart redskap att bearbeta många andra sorters ingredienser om du t.ex. ska använda krossade karameller eller nötter.

En kötthammare ska användas med varsamhet

En kötthammare har två sidor, en slät och en mönstrad, ofta pyramidmönstrad, sida. Den släta sidan används till att slå ut en bit kött i den önskade tjockleken, medan den mönstrade används till att möra köttet där det är segt. Därför använder man ofta en kötthammare innan man ska laga schnitzel. Om du däremot ska använda din kötthammare till kyckling så ska du använda den släta sidan och slå ut köttet till den tjocklek du vill ha. Kycklingkött är mört i sig själv och ska hanteras lite försiktigare. Använd därför inte den mönstrade sidan.

Den mönstrade sida är däremot perfekt till att möra nöt- och griskött. Det är en bra idé att använda den tillsammans med en tjock skärbräda som kan ta stötarna från hammaren. Kom dock alltid ihåg att använda en kötthammare med lite finess. Mer och hårdare är inte nödvändigtvis bättre och om man slår med all kraft så riskerar man att förstöra köttet. Det är bara de sega delarna som behöver möras - och resultatet ska ju inte bli söndertrasat och torrt, utan en stor och fortfarande saftig bit kött.

Ta hand om träet

Om du väljer en kötthammare av trä så kom ihåg att den inte får diskas i maskin. Diska den med varmt vatten och diskmedel och torka sedan av den ordentligt. Om den behöver lite extra rengöring så kan den läggas i blöt i upp till en halvtimme innan du diskar den.

Alla redskap av trä ska då och då smörjas in med olja, t.ex. olivolja. Om det har gått för länge sedan senast så kan du med fördel sandpappra kötthammaren så den blir helt slät igen. Då motverkar du att träet får sprickor och förlänger livet för din fina trähammare.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>