Köttklubbor
En köttklubba hjälper dig möra segt kött och jämna ut köttbitar. Den är också bra på hårda ingredienser som karameller och nötter. Läs mer nedan.
Mest Populära
Köttklubba, Klawe
234020
 
SEK 123,28 / st. inklusive moms
SEK 98,62 exklusive moms
Köttklubba, F. Dick
16
 
SEK 1 230,78 / st. inklusive moms
SEK 984,62 exklusive moms
Visar 1 till 2 av 2

Köttklubbor - slagkraft på skärbrädan

En köttklubba, eller kötthammare, används till att möra vissa sorters kött innan tillagningen för att se till att köttet blir mindre segt, får samma tjocklek över hela biten och blir lättare att skära i bitar på tallriken. En köttklubba är också ett smart redskap att bearbeta många andra sorters ingredienser med, om du t.ex. ska använda krossade karameller eller nötter.

En köttklubba ska användas med varsamhet

En köttklubba har två sidor, en slät och en mönstrad, ofta pyramidmönstrad, sida. Den släta sidan används till att slå ut en bit kött i den önskade tjockleken, medan den mönstrade används till att möra sega delar av köttet. Därför använder man ofta en köttklubba när man ska laga schnitzel. Om du använder din köttklubba till kycklingfilé så ska du bara använda den släta sidan och slå ut köttet till den tjocklek du vill ha. Kycklingkött är mört i sig själv och ska hanteras lite försiktigare.

Den mönstrade sida är däremot perfekt till att möra nöt- och griskött. Det är en bra idé att använda den tillsammans med en tjock skärbräda som kan ta stötarna från klubban. Kom dock alltid ihåg att använda en köttklubba med lite finess. Mer tyngd och hårdare slag är inte nödvändigtvis bättre, och om man slår med all kraft så riskerar man att förstöra köttet. Det är enbart de sega delarna som behöver möras. Resultatet ska ju inte bli söndertrasat och torrt, utan en hel bit kött med saftigheten bevarad.

Ta hand om träet

Om du väljer en köttklubba av trä så kom ihåg att den inte får diskas i maskin. Diska den med varmt vatten och diskmedel och torka sedan av den ordentligt. Om den behöver lite extra rengöring så kan den läggas i blöt i upp till en halvtimme innan du diskar den.

Alla redskap av trä ska då och då smörjas in med olja, t.ex. olivolja. Om det har gått för länge sedan senast så kan du med fördel sandpappra köttklubban så att den blir helt slät igen. Då motverkar du att träet får sprickor och förlänger livet för din fina träklubba.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>