Arbetsplatsmattor
Genom att använda bra arbetsplatsmattor på er arbetsplats får ni en hälsosammare personal och högre trivsel. Eftersom vår primära målgrupp är professionella kök är våra arbetsmattor av typen industrimattor. Läs mer nederst på sidan.
Mest Populära
Matta
12305
 
SEK 2 631,05 / st. inklusive moms
SEK 2 104,84 exklusive moms
Måtte, 100x150 cm. Gummi, sort.
503502
 
SEK 1 878,79 / st. inklusive moms
SEK 1 503,03 exklusive moms
Visar 1 till 2 av 2

Arbetsplatsmattor - ett fundament för en hälsosam arbetsplats

De många timmarna på golvet i det professionella köket blir mindre belastande för er personal när ni använder er av arbetsplatsmattor. Mattorna på denna sida är av typen industrimattor som är mycket robusta för att klara av användning i grova arbetsmiljöer med mycket slitage. Arbetsplatsmattornas höga kvalitet och goda egenskaper betyder att de med fördel kan användas på många andra arbetsplatser än kök, t.ex. i verkstäder eller hos veterinärer.

Är ringmattor eller bulmattor bäst för er?

På den här sidan kan ni välja mellan arbetsplatsmattor konstruerade av ringar och solida bulmattor.

Bulmattorna är ergonomiska mattor som ger synnerligen god avlastning. De motverkar belastning på knän, leder, rygg och nacke genom att ge en hög stötabsorption. Dessutom ger bulorna på mattans yta en lätt fotmassage som stimulerar blodcirkulationen. På det sättet kan en arbetsmatta hjälpa till att minska trötthet och hålla koncentrationen - och arbetsglädjen - uppe.

Ringmattor som är gjorda av gummiringar är särskilt lämpliga för arbete där det används mycket vatten och andra vätskor. Hålen leder effektivt bort vätskan från mattan så att den bevarar sin stabilitet under arbetet. De är naturligtvis också behagliga att stå och jobba på.

Överväg även materialet

Vi erbjuder ringmattor i syntetisk gummi, bland annat nitrilgummi, samt bubbelmattor i naturgummi.

För de allra grövsta uppgifterna är det bästa valet en arbetsplatsmatta av syntetisk gummi, som nitrilgummi. Syntetisk gummi är resistent mot de flesta sorternas kemikalier samt fett och olja. En arbetsplatsmatta av syntetisk gummi klarar också av höga temperaturer och kan motstå skador även om man (kortvarigt) tappar eller stänker någonting väldigt varmt på dem.

En matta av naturgummi är elastisk, mjuk och skön att stå på. Den är tack vare sin elasticitet mycket robust och klarar hög belastning. Naturgummi tål utan problem vatten och andra vätskor, men är mindre bra vid arbetsstationer där det används kraftiga kemikalier.

En arbetsplatsmatta är en förbrukningsvara

Det är viktigt att byta ut sina arbetsplatsmattor med nya mattor när man börjar känna att de avlastande egenskaperna har minskat. En arbetsmatta är en förbrukningsvara, och kärnan i mattan kommer med tiden slitas ut och mista sina goda egenskaper. Det är dock en investering som verkligen lönar sig i form av friskare och gladare medarbetare.

Har ni frågor om ert köp?

Om ni har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är ni välkomna att kontakta oss med era frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter klara att besvara alla frågor och ge den rådgivning ni behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om ni skulle ha oturen att den vara ni köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har er rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter ni hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av läckra kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbord både för privatkunder och proffs. Vårt urval erbjuder bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för både professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan ni skicka in era knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>