Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Knivsterilisatorer

En knivsterilisator är ett smidigt och effektivt sätt att hålla dina knivar fria från bakterier. Läs mer nedan.

Knivsterilisator - håller knivarna bakteriefria

Varför knivar ska steriliseras är uppenbart. Knivarna måste förstås vara helt rena för att säkerställa god hygien i det professionella köket. Knivar som används inom köttproduktion och i kötthandeln, t.ex. på slakterier och i charkavdelningar, måste tvättas och steriliseras med jämna mellanrum, som minimum mellan varje slaktkropp. Genom regelbunden sterilisering förebyggs korskontaminering. Matförgiftningsutbrott är även ett ständigt hot mot restaurangbranschen. Därför är hygienen i köket en viktig del av de dagliga rutinerna på varje restaurang med respekt för sig själv och sina gäster.

Vårt knivsterilisator från Matfer Bourgeat är lätt att använda, och skåpet rymmer upp till 15-20 knivar per användning. Det är ett både kostnads- och energieffektivt sätt att snabbt och smidigt göra sig av med bakterier på dina knivar, även mycket hälsofarliga bakterier som E. Coli, Salmonella och Listeria.

Knivarna behöver inte bara steriliseras, utan ska även tvättas och sköljas. Detta ska ske innan knivarna placeras i skåpet. Diska ALDRIG dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand och torka av dem med en diskhandduk. Observera dock att knivar med träskaft ska oljebehandlas om de steriliseras i en knivsterilisator eftersom skaftet annars torkar ut och förr eller senare spricker.

Knivar ska dessutom både skärpas och slipas

Kvalitetsknivar är en investering som kan vara hela livet om man tar väl hand om dem. Gör en vana av att underhålla dina knivar med hjälp av ett skärpstål, gärna varje gång du har använt knivarna. Då håller de sig skarpa längre. Det behövs inte så mycket, 4-6 drag räcker bra. Har du knivar av hårt stål, typ japanska knivar, så är det viktigt att använda ett keramiskt skärpstål. 

Har dina knivar blivit riktigt slöa så måste de dock slipas på sten. Även de dyraste knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>