Skinkhållare
En skinkhållare är ett bra köksredskap för den som gillar att ha en lufttorkad skinka stående framme, t.ex. vid högtider och fester. Hållaren gör det lättare att skiva skinkan och hjälper dig få snygga, jämna skivor. Läs mer nederst på denna sida.
Mest Populära
Skinkeholder Træ billig model
20074
 
SEK 306,64 / st. inklusive moms
SEK 245,31 exklusive moms
Skinkeholder De luxe m. drejelig RF arm
Larsen Pris
20073
 
SEK 2 309,76 / st. inklusive moms
SEK 1 847,81 exklusive moms
Skinkstativ, 50x28x18,6 cm, Arcos, med spänningsfunktion
683300
 
SEK 1 885,64 / st. inklusive moms
SEK 1 508,51 exklusive moms
Skinkeholder indstillelig 43x19x5 cm
62359
 
SEK 1 384,86 / st. inklusive moms
SEK 1 107,89 exklusive moms
Visar 1 till 4 av 4

Skinkhållaren - genvägen till de snyggaste skivorna

Att lära sig skära upp skinka perfekt kräver tid och tålamod. De professionella skinkskärarna arbetar många år på att uppnå perfektion. För oss andra matälskare är en skinkhållare en god genväg till att uppnå goda resultat. Skinkstativet är ett användbart köksredskap för den som är glad för italiensk, spansk eller någon annan sorts lufttorkad skinka och som gillar att ha skinkan stående framme vid högtider - eller när som helst.

Använd rätt redskap

När skinkan står stadigt placerad i hållaren så behöver du bara ha en stabil kniv med brett blad samt en smal kniv, t.ex. en filékniv, för att uppnå snygga och smakfulla skivor. Placera din skinka i stativet och skär ett snitt tvärs över skinkan vid skanken med den bredbladiga kniven. Den delen av skinkan du vill skiva ska nu friläggas från svål och det yttersta fettlagret. När du gjort detta så byter du till den smala kniven och skivar lövtunna skivor utan att pressa ned - den välslipade - kniven. Det är viktigt att inte skära av mer svål och fett än från den del du ska skiva eftersom skinkan då kommer att torka ut.

Respekt för den goda råvaran

När det gäller lufttorkad skinka så är det inte en god idé att effektivisera genom att skiva i förväg. Skinkan bör först skivas vid servering. Ställ inte heller in skinkan i kylen, varken hel eller skivad, eftersom den då tappar smak (bästa smaken får skinkan runt 20 ºC). Ställ hellre fram hela härligheten och servera direkt vid bordet. Det ger både skinkan den bästa smaken och är ett snyggt inslag på bordet.

Låt inget gå till spillo!

När skinkan börjar ta slut och du inte längre kan skiva den, så glöm inte att det sista köttet kan användas på annat sätt. Småbitar kan tärnas och t.ex. användas i soppor och sallader. Gör även dig själv tjänsten att använda benet i matlagningen. Benet kan delas i mindre delar och sedan användas som en smakrik bas i fonder, gryträtter, såser och soppor.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>