Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Grillpannor, grillplattor och grillgrytor

Här hittar du pannor, plattor och grytor för användning på grillen, bålet eller inne på spisen eller i ugnen. Produkterna är gjorda av gjutjärn och är från A till Ö designade för att klara av den höga värmen i grillen. Läs mer nederst på sidan.

Pannor, stekplattor och grytor för grill - och för köket

På den här sidan kan du välja mellan stekpannor, stekplattor och grytor för grill. Även om du grillar vissa delar av en måltid direkt på grillens galler så kan det vara praktiskt att tillaga andra saker i en panna eller på en platta, t.ex. om du vill grilla dina grönsaker i mindre delar eller bara vill se till att gallret inte blir alltför medtaget om du grillar mat med mycket vatteninnehåll eller söt mat, som t.ex. tomater eller frukter.

Gjutjärn som håller och håller

Vårt sortiment består av solida gjutjärnsprodukter som håller för all användning, oavsett om du använder dem inomhus på spisen (även induktion) eller i ugnen eller grillar på gas eller kol. Materialet klarar av mycket höga temperaturer och kan - förutom samtliga sorters grillar - även klara av matlagning på bål, på fisket, campingen och liknande.

Alla produkter på denna sida är designade för att kunna användas utan att du ska oroa dig över om alla delar av produkten klarar av den höga värmen. Därför är de antingen helt och hållet gjorda av gjutjärn eller av en blandning av gjutjärn och metall, utan trä- eller plastdetaljer.

  • En gryta av gjutjärn är väldigt praktisk att tänka in som en del av din grillutrustning. I den kan du ha såsen, potatisen eller något annat stående på gallret så att det hålls varmt medan maten på gallret grillas klart. Då får du full överblick över alla måltidens inslag.
  • En kvadratisk grillpanna är - liksom en kvadratisk eller rektangulär grillplatta - perfekt för medium till stora bitar kött, fisk och grönsaker. Välj mellan helt platta grillplattor och grillplattor med integrerade handtag som gör det lätt att flytta maten.
  • En rund grillplatta eller panna är självklar för bröd och pizza men kan också användas till mindre bitar kött, fisk, grönsaker och mycket mera.

Vi har även praktiska brickor att grilla skivade grönsaker och andra tillbehör i. Hitta grillbrickor här >>

Pizza på grillen, ja tack!

På den här sidan hittar du den perfekta gjutjärnspannan att baka hemlagad pizza i på grillen. Kom ihåg att förvärma pannan i grillen innan du lägger på pizzan. Då får du en härligt krispig botten, precis som den ska vara.

Kavla ut pizzadegen på en bit bakplåtspapper medan pannan värms upp på gallret, och placera sedan degen på pannan med en pizzaspade när pannan är riktigt varm. Lägg på toppingen och låt pizzan grilla tills du tycker att den är perfekt (10-15 min.)

Letade du efter en pizzasten? Se våra olika stenar för grill här >>

Se även vår övriga pizzautrustning här >>

Så tar du hand om dina gjutjärnsprodukter

När du använder gjutjärn på kol ska du placera pannan, plattan eller grytan på ett gallret, inte direkt på kolen. För att hålla en gjutjärnsprodukt som ny så länge som möjligt är det klokt att se till att gallret alltid är rent inför användningen, eftersom matrester kan bränna sig fast vid järnet medan du grillar.

Gjutjärnet ska rengöras med varmt vatten, utan diskmedel, och ska torkas av med hushållspapper. Du kan också torka pannan, grytan eller plattan på spisen eller ställa in den i en varm ugn.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>