Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Bindgarn till matlagning

Bindgarn, eller steksnöre, används ofta till kött, t.ex. vid tillagning av korv, stekar och fylld, hel fisk. När du binder upp en stek så steks köttet jämnare och får en finare form. Läs mer nederst på sidan.

Bindgarn - slår vakt om form och smak

Bindgarn, eller steksnöre, används ofta till kött, t.ex. vid tillagning av korv, fågel, porcetta, stekar och fylld, hel fisk. Men bindgarn visar sig ofta också vara användbart till mycket annat och kan betraktas som en universalprodukt.

På den här sidan hittar du dessutom även ett mindre urval universalsnören av bomull och sisal som inte ska användas inom matlagningen. Sisalsnöre är en naturprodukt som används till att surra ihop allt möjligt, t.ex. tidningar och paket eller till att binda upp växter i trädgården.

Så här binder du upp en stek

När du använder garn eller snöre till att binda upp en stek så steks köttet jämnare och får en finare form. Du slipper därmed stora skillnader i hur genomstekta de olika delarna av t.ex. kycklingen blir eller inte blir.

  1. Börja med att snurra garnet runt stekens ena ände. Knyt ihop med dubbelknut. Se till att den ena biten garn är så lång att den täcker stekens långsida.
  2. Se sedan till att den andra garnbiten är så lång att den kan täcka stekens långsida fram och tillbaka. Klipp av.
  3. Ta tag i den längsta garnbiten och skapa en ögla runt steken, ungefär 2 cm från första knuten. Fäst öglan genom att vika in den långa garnbiten runt öglan och dra åt.
  4. Upprepa processen och gör öglor med ca 2 cm:s avstånd längs stekens långsida. Dra åt efter varje ögla och fortsätt till du kommer till stekens andra ände.
  5. Vänd hela steken och ta tag i den kortare garnbiten som sitter kvar vid den första knuten. Dra in den under varje ögla och bind ihop båda delar av garnet med dubbelknut. Kom ihåg att steken gärna får bindas ganska hårt eftersom stekens volym minskar under stekningen.
  6. När stektiden är slut och du tagit ut steken ur ugnen så vänta lite med att klippa av garnet. Först när steken har vilat ska garnet klippas av. Skiva sedan köttet och servera.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>