Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Dekorationsjärn

Gör arbetet med att förbereda grönsaker och frukt till en lek - och serveringen till en mästerlig presentation. Läs mer nederst på sidan.

Dekorationsjärn - genvägen till de snyggaste resultaten

På denna sida hittar du ett brett sortiment med redskap som lätt kan göra dig till vänkretsens mest beundrade hemmakock. De olika dekorationsjärnen gör ditt arbete med att förbereda grönsaker och frukt till en lek - och serveringen till en mästerlig presentation.

Parisiennejärnet gör kulor

Kuljärnet eller parisiennejärnet är det perfekta redskapet till att forma kulor av frukt och grönsaker, smör och chokladtryffel. Det är en klassiker att använda ett kuljärn till att göra kulor av t.ex. melon och kiwi för att sedan frysa in fruktkulorna och använda dem som isbitar i drinkar. Kulor av frukt kan också vara ett dekorativt inslag i fruktsallad och andra fruktdesserter.

Ciseleringsjärnet gör strimlor

Ciseleringsjärnet använder du till att mejsla ut tunna strimlor i fruktskal, t.ex. av apelsin och citron - utan att få med det vita, bittra innerskalet. De små, runda hålen i ciseleringsjärnet skapar vackra strimlor som både kan användas i bakning, matlagning och i baren.

Kanalkniven och trekantiga dekorationsjärn gör långa fördjupningar

Kanalkniven används till att göra breda, platta kanaler i frukt och grönsaker, ofta inför vidare utskärning med kniv eller grönsaksvarv. Kanalkniven kan naturligtvis också användas till att skära ut perfekta, breda strimlor av t.ex. citrusskal för dekoration av drinkar och annat.

De trekantiga dekorationsjärnen används som kanalkniven, men skär tvärtom från kanalkniven djupa och smala fördjupningar i ämnet.

Grönsaksvässaren - för de snyggaste skivorna

Grönsaksvässaren har ett något förvirrande namn. De grönsaker som formas av en grönsaksvässare blir visserligen helt spetsiga, men det är ofta de snygga, tunna skivorna som rakas av roten som är den slutliga produkten. Du kan sedan forma de tunna, flexibla skivorna av rotfrukter och andra långa grönsaker på ett dekorativt sätt, t.ex. som rosor.

Släpp loss kreativiteten med en grönsaksvarv, en vågig hackare och en potatisspiral

Här på sidorna kan du också hitta en del specifika järn till tomater, sparris och grapefrukt. Vi har också en grönsaksvarv så du kan göra din egen, nyttiga grönsaksspagetti, en smörkrusare för snygg uppläggning av smör - eller vad sägs om en vågig grönsakshackare? Med mini-hackaren som har vågigt knivblad kan du hacka grönsaker och frukt i vågiga skivor, t.ex. morötter, potatis, gurkor och äpplen.

Potatisspiralen används sist men inte minst till att göra spiralpotatis. Spiralpotatis är ett annorlunda och festligt sätt att servera potatis på. Potatisen serveras i långa spiraler på spett - något som säkerligen ger dina gäster ett leende på läpparna.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>