Chokladutrustning
Chokladpraliner smakar bäst när de är tillverkade med respekt för hantverket - med själ, omsorg och goda råvaror. Läs mer nederst på denna sida.

Choklad - varför köpa när man själv kan?

Om du inte kan få nog av choklad och vill skapa goda och snygga chokladkreationer hemma i köket då har du hittat rätt. När du väl börjat göra choklad själv så kommer du snabbt att uppleva att din egen choklad, hemlagad med själ, omsorg och goda råvaror, inte går att överträffa.

Hantverk och kvalitet går hand i hand

När du har skaffat den rätta utrustningen och alla ingredienser är på plats då är det dags att sätta i gång med hantverket. All tillverkning som görs för hand är hantverk - hur estetiskt ditt hantverk blir beror både mycket på vilken utrustning du använder och vilka råvaror som ingår i framställningen. Om du t.ex. använder kakaosmör av god kvalitet så är du redan på god väg. Det gäller förstås även de råvaror du använder till att smaksätta din choklad med eller använder som fyllning, t.ex. citronskal, torkade bär, nötter och marsipan (som också är lätt att göra själv). Det kan krävas lite övning innan du börjar uppnå resultat som ser professionella ut, men du kommer snabbt nära nog.

Om du är riktigt tokig i choklad får du dessutom lättare tillgång till högkvalitativ choklad - utan de tillsatser som du ofta hittar i fabrikstillverkad choklad. Smart!

Hur ska din choklad förvaras?

Kom ihåg att förvara din hemlagade choklad rätt. Om du förvarar den så att den inte utsätts för högre temperaturer än 16 grader så håller den sig i upp till 8 veckor.

Tips: Organiska material är inte alltid förutsägbara och ibland kan det hända att chokladmassan tvärvägrar att stelna. Detta går inte ut över smaken så kasta inte den dyrbara chokladmassan, utan ställ helt enkelt in den i frysen. Låt den stå i frysen tills den ska ätas, och ät upp innan den börjar smälta.

Willy Wonka skulle bli lyrisk

Vi erbjuder chokladvärmare för både professionellt och privat bruk - som passar allas budget. Med en chokladvärmare är det lätt att se till att chokladen håller den temperatur du vill ha innan du t.ex. fyller chokladformar. Då blir det lätt att få pralinerna att lossna när de har stelnat. Om du vill servera din choklad varm så erbjuder vi också chokladfontäner i två prisklasser.

Se chokladvärmare och fontäner här >> 

Hitta dina nya chokladformar med alla tänkbara motiv. Vi har ett kolossalt urval - från de klassiska till annorlunda formar och formar som barnen kommer att älska.

Se våra chokladformar här >> 

Det är väldigt viktigt att ha rätt redskap när du ska doppa t.ex. praliner i flytande choklad. En chokladgaffel hjälper dig få rätt handlag och ger snabbt ett jämnt, likartat chokladöverdrag.

Se våra chokladgafflar här >>

Ta också en titt på våra överföringsark som ger din choklad en skinande yta med det snygga mönstret du ser på arket. Du kan både använda överföringsark till praliner och till tårtdekorationer av choklad, och det kan verkligen kan skapa imponerande resultat.

Se våra överföringsark här >> 

Hitta din favoritutrustning hos H.W. Larsen

Nu har du kanske hittat den utrustning du letade efter. Vi på H.W.Larsen ser fram emot att leverera varorna snabbt så att du kan komma igång med ditt chokladäventyr.

När du handlar hos oss kan du vara säker på att få utrustning i hög kvalitet. Vi ser det som en av våra förnämligaste uppgifter att erbjuda det bästa sortimentet så att du blir nöjd med ditt köp.

Vi önskar dig lycka till med dina chokladkreationer!

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>