Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Brännare

Du kan ta väldigt många råvaror, rätter och bakverk till nya nivåer genom att karamellisera. Läs mer nedan.

Gasbrännaren - ger mer finess i köket

Crème brûlée är en av världens mest populära desserter, särskilt i hemlandet Frankrike - och i Spanien i varianten Crema Catalana - men förstås även i resten av världen.

Sätter pricken över i:et i ditt dessertkök

Det behövs mycket hög värme när du ska göra ett hårt, karamelliserat lock av sockret på din Crème brûlée. Att detta lyckas är naturligtvis viktigt - det är ju kombinationen av den sammetslena, kalla krämen och det hårda, knäckiga karamellocket som gör både Crème brûlée och Crema Catalana till de sagolika efterrätter de är.

Om du har en passion för oemotståndliga efterrätter så är en gasbrännare ett fantastiskt verktyg. Med brännaren kan du få fram smaker i dina bakverk som inte kan uppnås utan den. Vill du t.ex. baka en härlig citronpaj med marängtäcke och ge den en professionell touch till sist så är brännaren din genväg till ett perfekt resultat. Dessutom är brännaren en smart investering eftersom den har många fler användningsområden än att bara smälta socker.

En gasbrännare ger kött och grönsaker en fin finish

Du kan ta väldigt många råvaror, rätter och bakverk till nya nivåer genom att karamellisera. Du kan t.ex. använda brännaren vid tillagning av kött och ugnsstekt lax. Samma sak gäller gratänger - och grönsaker som tomater och paprikor samt duchessepotatis, som är ett ytterst elegant sätt att servera potatismos. Brännaren ger ytan på rätten eller bakverket en mer professionell look.

En gasbrännare är självklart en jättebra presentidé om du känner någon som tycker om att experimentera i köket - det är ett redskap man säkerligen kommer att använda ofta om man har ett passionerat intresse för mat!

Men tillbaks till den läckra crème brûléen!

Om man inte har provat på att göra crème brûlée förut så det verka vara en lite komplicerad efterrätt. Men det är faktiskt en väldig lättlagad dessert - och som alltid särskilt lättlagad om man har den perfekta utrustningen att trolla med i köket.

Man kan i brist på en brännare ställa in sina ramekiner, eller vilka formar man nu använder till desserten, i ugnen på grillinställningen, men det är både mycket snabbare och mer pålitligt att använda en gasbrännare. När du använder en gasbrännare så är det en lek att lyckas med den perfekta karamelliseringen - och din perfekta crème brûlée!

Man kan alltid bli bättre i köket

Om du är gillar att baka och laga mat så äger du nog den primära utrustningen - och om du saknar något så har du kommit till rätt ställe.  

Vi på H.W.Larsen ser fram emot att leverera varorna snabbt så att du kan komma igång med ditt matäventyr. När du handlar hos oss kan du vara säker på att få utrustning i hög kvalitet. Vi ser det som en av våra förnämligaste uppgifter att erbjuda det bästa sortimentet så att du blir nöjd med ditt köp.

Vi önskar dig lycka till med dina kreationer i köket!