Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Avhärdningsutrustning

Hårt vatten är kökets värsta fiende. Det är därför klokt att förebygga problemet innan det uppstår. Lyckligtvis är det dessutom lätt.

Avhärdningsutrustning - en av de klokaste investeringarna i ert kök

I många av Sveriges kommuner har vi en hög kalkhalt i dricksvattnet. Det höga innehållet av kalk i dricksvattnet är inte på något sätt farligt för oss att få i oss, men det är en kraftig belastning för de maskiner vi använder i t.ex. matlagningen och i diskmaskiner och vid annan rengöring.

För att slippa få stora problem med kalk i storkök, restauranger och andra lokaler där belastningen på de vattenförbrukande maskinerna är hög är det en lysande idé att installera avhärdningsutrustning. Tidigare kalkavlagringar kommer att försvinna från er utrustning, som successivt kommer att bli renare och fungera mer effektivt. I det långa loppet lönar det sig verkligen, dels i form av mindre rengöring, dels i form av mindre problem med er utrustning. Och rent ekonomiskt är det utan tvekan en bra investering. Det är inte alltid möjligt att använda sig av garantin för en produkt om det visar sig att problemet med maskinen orsakats av kalk.

6 fördelar med att installera avhärdningsutrustning

1) Inga beläggningar i vattensystem, vattenrör, termostater og ventiler som leder till svag genomströmning och nedsatt funktion

2) Avsevärt bättre resultat både i fråga om hygien och rengöring

3) Inget kalk som stänger munstycken, ger dåliga tätningar och leder till droppande vattenkranar

4) Kraftigt nedsatt användning av tvättmedel, diskmedel och andra rengöringsmedel

5) Inga beläggningar i vattenvärmare och värmesystem som leder till sänkt effekt och högre strömförbrukning

6) Snabbare, mer effektiv och mer hållbar utrustning i köket

Hårt vatten är kökets värsta fiende

Hårt vatten, dvs. vatten med hög kalkhalt, är faktiskt det som har den tydligaste negativa inverkningen på utrustningen i ert kök. Det gäller särskilt maskiner som använder uppvärmt vatten, t.ex. diskmaskiner, eftersom varmt vatten ger mer kalkbeläggningar än kallt. Det är klokt att förebygga problemet innan det uppstår. Lyckligtvis är det dessutom lätt.

Vad gör ett avhärdningsfilter med vattnet?

När man installerar ett avhärdningsfilter blir vattnets kalcium och magnesium bytt mot natrium. Vattnets natrium kommer från det salt som filtret fylls med. Ett avhärdningsfilter kan installeras mer eller mindre avhärdande. Om man låter allt vatten rinna genom filtret blir det helt avhärdat och maximalt mjukt, dvs. allt kalcium och allt magnesium byts ut med natrium. Man kan också låta en del av vattnet rinna genom filtret och låta resten vara. I så fall blandas det helt avhärdade vattnet med vatten som inte är avhärdat.

Det beror på era specifika behov vilken inställning ni kommer att använda mest. Om man går direkt från hårt till helt mjukt dricksvatten kan vissa uppleva en för stor skillnad i smaken. Å andra sidan kommer många tycka att smaken av t.ex. kaffe bryggt på en vanlig kaffebryggare blir mycket bättre när vattnet är totalt avhärdat. Prova er fram så hittar ni med tiden rätt inställning för hur ert vatten ska vara.

Har ni frågor om ert köp?

Om ni har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är ni välkomna att kontakta oss med era frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter klara att besvara alla frågor och ge den rådgivning ni behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om ni skulle ha oturen att den vara ni köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har er rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter ni hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av läckra kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbord både för privatkunder och proffs. Vårt urval erbjuder bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för både professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan ni skicka in era knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>