Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Vinkylskåp

Ett vinkylskåp visar på bästa möjliga vis fram dina viner, men det är inte det enda som ett vinkylskåp presterar. Goda viner ska förvaras med respekt för sina särskilda behov. Läs mer nederst på sidan.

Vinkylskåp - respekt för det goda vinet

Om du är intresserad av vin så är det viktigt att förvara vinet stabilt och säkert med respekt för vinets alla behov. Ett vinkylskåp håller högre temperaturer än ett vanligt kylskåp avsett för mat, men det skiljer sig också på andra parametrar än temperaturen. Vinkylen är dessutom ett synnerligen dekorativt inslag i inredningen och visar på bästa möjliga vis fram dina olika viner.

Därför är ett vinkylskåp överlägset

Vin åldras bättre i ett vältempererat vinkylskåp än i ett vinställ som står ute i rumstemperatur, och tack vare den anpassade belysningen - kombinerat med den optimala temperaturen - är en vinkyl också överlägsen i jämförelse med ett vanligt kylskåp.

Det specialdesignade vinkylskåpet ser också till att vinernas förvaras i en optimal luftfuktighet. Det är en viktig faktor både i förhållande till att korkarna inte torkar ut (tillräckligt hög luftfuktighet) och att etiketterna blir sittande på flaskorna (tillräckligt låg luftfuktighet).

Hur många zoner ska du välja?

Ett vinkylskåp ger dig ofta möjlighet att förvara olika viner i olika temperaturer så det är viktigt att överväga vilket antal temperaturzoner du behöver. De flesta vill minst ha en zon för röda viner och en kallare zon för vita viner som ska vara redo att serveras vid den temperaturen. Vitt vin bör ligga på mellan 8 och 12 grader vid servering medan de röda dropparna ofta kommer till sin rätt mellan 16 och 20 grader, även om det finns en del undantag.

Det är dock inte nödvändigt att ha flera zoner i vinkylen om du uteslutande ska använda den till förvaring under längre perioder. De flesta viner, såväl röda och vita som roséviner och mousserande viner, utvecklar sig bäst om de förvaras i en konstant temperatur på runt 14 grader.

Använd aldrig vinkylen till mat

Rådet kan låta överflödigt, men där vinet går in, går vettet som bekant ut.

Vin behöver kunna andas, och det gör det via korken. Därför är det också möjligt för vinet att suga åt sig dofter från matvaror som ställs in i vinkylen tillsammans med vinet. Det gäller förstås primärt för öppnade förpackningar och smakrika livsmedel, t.ex. ost, som ofta serveras ihop med vin.

Låt vinet ligga - tills det ska drickas

Vad vinet inte behöver är att flyttas runt och utsättas för vibrationer samt kraftigt ljus. Vin mår bäst av att bli liggande på samma plats i kylen tills det ska öppnas, och vinkylen ska inte stå nära kraftiga lampor. Om du vill ha ljus inne i vinkylskåpet så är det säkraste valet LED-ljus.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>