Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
SEK 7.931,35 / st. inkl. moms
Pris exkl. moms SEK 6.345,08
Ca 7 i lager

Lagerstatus

Online
Ca 7 i lager
Butik Köpenhamn
Ca 3 i lager
Free shipping for order totals greater than 625,00 inkl. moms

Shipping from 105,26 inkl. moms

Produktinformation
Att man skär ut sina ingredienser rätt, med en bra, vass kniv, har betydelse för slutresultatet på tallriken. Om du lagar mat professionellt eller briljerar i köket där hemma spelar inte någon roll: Ingen ska behöva kompromissa om sina knivars skärpa.

Tojiros handsmidda knivar är japanskt hantverk när det är som vassast! Kniven har skapats utifrån många år av erfarenhet och med en stor respekt för smedyrket. 

Knivbladet är damaskerat och hårdheten ligger på 62 HrC. I knivbladets kärna har kniven Aogami #2-stål som ger vasshet som ett rakblad. De omgärdande lagren mjukare stål skyddar den hårda kärnan och ger kniven smidighet. Den fina balansen mellan bl.a. volfram, krom, kol och järn gör att denna sortens stål anses vara det yppersta inom handsmidda knivar.

Denna kvalitetskniv ska behandlas med omtanke. Torka av kniven grundligt efter användning/disk, och smörj in den med olja för rostfritt stål efter användning för att undgå att kniven rostar och missfärgas. Observera även att livsmedel med mycket syra lätt missfärgar kniven.

Knivar som är så hårda som Tojiros ska användas och hanteras med viss försiktighet. Att t.ex. skära genom hårda ämnen som ben och att tappa kniven på golvet innebär risk för skador på eggen. Har du funderingar om hur du ska ta hand om eller använda kniven så fråga oss gärna till råds innan du investerar i den.

Värt att veta om din nya kniv

Även de bästa knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet. Se mer om slipning hos H.W. Larsen >>

Viktigt: Diska aldrig dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver. Kontakta kundservice här >>

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

Specifikationer
TYP Kockkniv
STÅLTYP Aogami stål
VARUMÄRKE Tojiro
FÄRG Lyst træ
ANTAL LAGER 21 lag
BLADLÄNGD 17 cm
HÅRDHET 62 HrC
SERIE Håndlavet
SKAFT Cinamomum
INFO Tåler ikke opvaskemaskine


Nedladdning
Fødevaredokumentation 0.08 MB

Related items

Related items

Kockknivar, mest sålda

De mest sålda produkterna i kategorin Kockknivar

Knivar och skärpstål, mest sålda

De mest sålda produkterna i kategorin Knivar och skärpstål