Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Strykjärn, skyddsutrustning och engångskläder

De stora ledstjärnorna i köket - förutom den goda maten - är utan tvekan hygien och säkerhet. Det gäller både livsmedelssäkerheten, gästernas och din personliga säkerhet. Här hittar du allt från munskydd och visirer till skyddshandskar och skoskydd. Läs mer nederst på sidan.

Strykjärn, skyddsutrustning och engångskläder

På den här sidan har vi samlat tillbehör som strykjärn, munskydd, skyddshandskar och engångskläder. Hygien och säkerhet är alfa och omega i köket för att borga för livsmedelssäkerheten, gästernas och din personliga säkerhet, och sedan 2020 har fokus på hygien ökat som aldrig förr. Det gäller naturligtvis inte minst för restaurangbranschen även om branschen - tack vare de synnerligen strikta reglerna på området - var en av de mest väl förberedda branscherna i förväg. 

Engångskläder ger god hygien

En sak som det inte finns branschregler för är användningen av handskar. Många matställen väljer ändå att använda handskar vid hanteringen av livsmedel, och engångskläder generellt är ett krav på många arbetsplatser där kraven på hygien är höga.

Ett engångsförkläde ger ett gott skydd mot stänk och fläckar från livsmedel och rengöringsmedel, och skoskydd för inomhusanvändning gör det möjligt att behålla utomhusskorna på i köket, under rengöringen eller till vad som helst. De skyddar både skorna och golv och mattor från att utsättas för onödiga mängder vatten, smuts och lera.

Behöver du brynjehandskar eller ett brynjeförkläde?

Vi har ett stort urval av brynjehandskar som skyddar händer och fingrar under arbetet med knivar och andra skärande redskap. Våra handskar kommer från den australiska specialisten Sperian/Honeywell som har stor kompetens inom skyddsutrustning.

Med ett brynjeförkläde får du ett gott skydd mot stick- och skärskador från knivar vilket gör det till ett optimalt skydd för torso och underkropp vid tungt arbete med köttbearbetning eller annat arbete som involverar stora och vassa knivar.

Vårt förkläde, även det från Sperian/Honeywell, består av aluminiumplattor förbundna med ringar av rostfritt stål som är endast 1 mm stora. Eftersom ringarna är mycket små så är förklädet ytterst flexibelt och behagligt att ha på sig. Materialet är dessutom resistent mot animaliskt fett och alla andra fetter. Förklädet är hygieniskt och lätt att rengöra.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>