Santokukniv, 17 cm, Tojiro Gai
Artikelnummer: F1351
.
SEK 2 556,20 / st.
SEK 2 044,96 exklusive moms
 •  
 •  
 •  
Santokukniven är en lätt, men stabil och vass kniv som är känd för att vara oerhört bra på att skära precist vid rutin- och detaljarbete med frukt, grönsaker och mindre bitar fisk och kött. Den rutinerade Santokuanvändaren utför ofta uppgifterna i köket i ett högre tempo samtidigt som belastningen på handleden minskar.


Mer information
 • Det hackas flitigt i det japanska köket, och santokuknivens form är mycket väl anpassad för att choppa - dvs. hacka i en glidande rörelse - och skiva, i synnerhet grönsaker. Santokukniven är känd för att vara ytterst bra att hacka lök med eftersom det breda, lite kortare bladet ger kniven mycket stabilitet. Den lätta santokukniven är bra på både rutin- och precisionsarbete med frukt och grönsaker, men klarar även av mindre bitar fisk och kött, så länge du inte skär genom hårda delar som brosk och ben.

  Tojiros Gai-serie består av knivar med damaskerade blad i 37 lager och kvalitetsskaft - för riktigt bra priser. På japanska betyder Gai “pansare” vilket syftar på att skaften är otroligt hållbara. Bladet har ett högkvalitativt VG10-stål i kärnan som omges av de 37 lagren damaskusstål. Detta är hållbara knivar som både är snygga för ögat och som ligger bra i handen.

  Tojiro är för dig som inte vill kompromissa, oavsett om knivbladet har 3 eller 63 lager stål. Stålet är noga utvalt för varje serie, och skaften är utformade med finess. Holken på knivarna sitter perfekt, och nitar och skaft har designats och balanserats så att du får knivar med en perfekt balans.

  Knivar som är så hårda som Tojiros ska användas och hanteras med viss försiktighet. Att t.ex. skära genom hårda ämnen som ben och att tappa kniven på golvet innebär risk för skador på eggen.

  Värt att veta om din nya kniv

  Även de bästa knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet. Se mer om slipning hos H.W. Larsen >>

  Viktigt: Diska aldrig dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.

  Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver. Kontakta kundservice här >>

  Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

 • Brand Tojiro
  Serie Gai
  Type Santokukniv
  Leverandør varenummer F1351
  Stregkode 4960375113513
  Bladlængde 170
 • f1351_data.pdf 884.00 Kb
  f1351_doc.pdf 279.00 Kb
  f1351_1_doc.pdf 164.00 Kb
Köpt tillsammans med
Bästsäljare i Santokuknivar