Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Tallrikar

Skriv de härligaste rätterna på menyn och släpp loss fantasin med tallrikar från hela världen i alla möjliga färger, former och material. Sortera efter produkttyp för att bara se den eller de produkter du är på utkik efter. Läs mer nederst på sidan.

Tallrikar - fundamentet för den stilfulla serveringen

Det kan ha stor betydelse för matupplevelsen hur maten serveras. På den här sidan hittar du vårt stora urval med kvalitetstallrikar. Upptäck vårt porslin i alla möjliga färger och former. Vi har också eleganta, rustika tallrikar i skiffer och gjutjärn.

Ta hand om porslinet

När du har valt dina nya tallrikar i den form och färg du vill ha så finns det några saker du kan göra för att hålla dem så gott som nya längre.

1) Den vanligaste orsaken till ytliga sprickor och repor i glasyren är att tallrikarna skjutits in på plats när de diskats. Gör det till en vana att ställa tallrikarna på plats genom att placera tallrikarna på varandra direkt uppifrån i stället.

2) Bestick i rostfritt stål kan ge dina tallrikar svarta streck. Detta kan förebyggas genom att se till att det alltid finns spolglans i diskmaskinen.

3) En del sorters mat kan missfärga tallrikar av porslin, särskilt mat som innehåller syra, t.ex. inlagda rödbetor, citron och äpplen. För att undgå missfärgning är det en god idé att skölja tallrikarna direkt efter användningen eller att diska dem med det samma.

Viktigt att veta om skiffer

Väljer du i stället skiffer så får du tallrikar med en synnerligen lång livstid - under förutsättningen att du tar hand om dem rätt. Skiffer är en naturprodukt som kommer från en finkornig bergart. Det används ibland som byggmaterial, särskilt till tak, vilket säger något om hur starkt och hållbart skiffer är. Den mycket långa livstiden gör skiffer till ett väldigt miljövänligt material.

När du använder skiffer till mat så är en ytbehandling nödvändig - helst innan du använder det för första gången. Tallrikar och serveringsbrädor av naturskiffer kan snabbt få fläckar annars. Vi rekommenderar stenolja för behandling av skiffer (kan köpas på byggmarknader och dylikt). Det är lätt att se när det är dags för en ny behandling eftersom skiffer blir matt när det behöver olja.

Behandla tallrikarna med olja, gärna 2 gånger, innan första användningen. Avsluta behandlingen genom att torka av tallrikarna med en fuktad trasa.

När du rengör dina skiffertallrikar efter användning ska det antingen ske med en våt trasa eller genom skonsam handdisk med varmt vatten och eventuellt lite milt diskmedel. Vi rekommenderar inte att du diskar skiffer i maskin eller skurar hårt med en svamp eftersom det kan ge repor i ytan.

Se även våra serveringsbrädor i skiffer >>

En skifferbräda kan användas till alla sorters uppläggningar, men är särskilt snygga att servera t.ex. sushi, tapas, ost, smörrebröd, snacks och buffétillbehör på.

Skifferbrädor kan också används i inredningen i ditt hem, t.ex. i ditt kök, till att ställa olja och salt- och pepparkvarnar på.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>