Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Kockmössor och andra huvudbeklädnader

I ett kök använder man huvudbeklädnad för att hålla god hygien. Den klassiska, höga kockmössan användes förr i tiden också för att visa kökets hierarki - ju högre mössa, desto mer prestige för den som hade på sig mössan. Idag väljer de flesta friare, och här kan du hitta mössor, kepsar, kalotter och bandanas utvecklade för proffs. Läs mer nederst på sidan.

Huvudbeklädnader för kockar och kökspersonal - hygien, funktion och prestige

En gång i tiden så använde man kockmössor för att visa vilken rang personalen i köket hade. Ju högre mössa, desto större prestige - och en del kockar har lyckats jobba med en kockmössa nära en halv meter höga, för att visa vem som hade kommandot på gastronomins slagfält.

Även om den klassiska kockmössan fortfarande är en tydlig symbol för kunnighet i köket så ser de flesta knappast kockmössans höjd som så avgörande idag.

Alternativ till den klassiska mössan

På den här sidan hittar du olika sorters huvudbeklädnader för kök, från de klassiska höga mössorna till kepsar, kalotter och bandanas - alla utvecklade för användning i professionella kök.

Kanske tycker du att det är mest praktiskt att använda en bandana eller kalott för vissa uppgifter och en klassisk kockmössa för andra? Om du har ett urval med olika sorters huvudbeklädnader så har du i alla fall möjlighet att sätta ihop din jobbklädsel på olika sätt om du inte vill se exakt likadan ut varje dag.

Optimal hygien med hårnät

Den grundläggande orsaken till att man ska använda huvudbeklädnad i ett kök är förstås att förhindra att det faller ner hår i maten. Ett enda hår kan förstöra hela maträtten som då ska kasseras - och om det inte upptäcks innan servering, och det är en gäst som upptäcker ett hår på sin tallrik, ja - då är det fråga om allvarliga problem.

Många ser till att det oacceptabla inte kan hända genom att använda ett hårnät under huvudbeklädnaden. Du hittar hårnät i paket med 200 nät på den här sidan.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>