Kockkniv, 24 cm, Takefu Rengas
Artikelnummer: TK151124
.
SEK 2 701,19 / st.
SEK 2 160,95 exklusive moms
  •  
  •  
  •  
Att man skär ut sina ingredienser rätt, med en bra, vass kniv, har betydelse för slutresultatet på tallriken. Om du lagar mat professionellt eller briljerar i köket där hemma spelar inte någon roll: Ingen ska behöva kompromissa om sina knivars skärpa.


Mer information
  • Efterfrågan på denna kniv är stor – och vi förstår verkligen varför!

    Här ser du en handgjord kniv som med stor precision skapas en åt gången - av några av de absolut bästa materialen på marknaden, och av vad som får sägas vara erfarna händer. Med både balansen och vassheten helt på topp kan denna kniv användas till allt från det dagliga arbetet med att skära grönsaker och kött till de gastronomiska experimenten där detaljerna är avgörande.

    Bakom denna handgjorda kniv står knivmakaren Tsutomu Kajiwara - en av de allra bästa knivmakarna inom Aogami-stål. Ståltypen är svår att jobba med, och att härda, vilket medför att många blad måste kasseras i processen. Bland annat därför är Aogami ett kostsamt material att använda.

    Skaftet är ett oktagonskaft av rengasträ, kanske bättre känt som bornesiskt rosenträ, med bolster av ek. Samlingen är klassisk med små kilar mellan tånge och skaft som låser detta fast.

    Ta hand om din nya kniv

    Detta är en kniv som ska hanteras med respekt. Kniven får inte användas till de grövsta uppgifterna, t.ex. att skära i ben, och när den ska rengöras så ska den diskas för hand och torkas av grundligt. Vi rekommenderar att du smörjer in kniven med ett tunt lager olja när du torkat den, gärna medicinsk vitolja. Hitta oljan här >> 

    Värt att veta om din nya kniv

    Hur väl du än tar hand om dina knivar så kommer de med tiden behöva slipas. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet. Se mer om slipning hos H.W. Larsen >>

    Viktigt: Diska aldrig dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.

    Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver. Kontakta kundservice här >>

    Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

  • Brand Knifemakers
    Serie Rengas
    Type Kockkniv
    Leverandør varenummer TK151124
    Stregkode 5704837037349
    Anvendes til Kött, grönsaker
    Bladlængde 240
    Egenskab Handgjord
    Hårdhed Ca 62 HRC
    Skæfte Saftglas
    Stål type Aogami-stål
Bästsäljare i Kockknivar