Free delivery at SEK 500,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Grytor

Hitta traditionella grytor, induktionsgrytor, stekgrytor, grillgrytor, ånggrytor och andra kokkärl. Läs mer om induktionsgrytor nederst på denna sida.

Grytor till att koka, steka, grilla och ånga

På den här sidan hittar du grytor i diverse storlekar och material, traditionella såväl som induktionsgrytor samt stekgrytor, grillgrytor, ånggrytor mm. Vi erbjuder populära märken som SCANPAN, Le Creuset och Bourgeat.

Några ord om grytor till induktion

Om du har en induktionsspis så har du någon gång säkert försökt sätta i gång en gryta som tvärvägrar att bli varm. Det berodde förstås på att det var en traditionell gryta som inte fungerar till induktion. Induktionshällar ställer särskilda krav på grytorna som måste ha en botten av järnhaltigt metall som gör bottnen magnetisk. Annars kan induktionen inte "få tag" i grytan.

Varför ska grytan till induktion vara magnetisk?

På en induktionshäll är en liten spole placerad under varje platta. När du sätter på plattan skickas det växelström genom spolen och när du placerar en magnetisk gryta eller stekpanna på plattan bildas det magnetfält (virvelström) mellan spolen och grytans magnetiska botten. Det är detta magnetfält som värmer upp plattan, och därför är det nödvändigt med särskilda grytor med magnetisk botten om du har en induktionsspis.

Viktigt om du ska köpa gryta till induktion:

Var säker på att grytor du köper kan användas till din induktionsspis. Annars är de helt oanvändbara för dig. Notera dessutom plattornas diameter innan du köper nya grytor eller stekpannor till induktion. Zonen ska täckas helt om det ska fungera och värma upp maten optimalt. OBS! Grytans magnetiska zon/botten är ibland mindre än grytans diameter.

Måtten på våra grytor har alltid tagits utifrån grytans botten om inget annat anges.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>