Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Droppkorkar

Med en droppkork på flaskan ser du till att minsta möjliga mängd alkohol går till spillo. Välj mellan droppkorkar som häller utan spärr och droppkorkar med doseringsfunktion. Läs mer nederst på sidan.

Droppkorkar - med och utan spärr

Med en droppkork på flaskan ser du till att minsta möjliga mängd alkohol går till spillo. Du minimerar också risken för irriterande fläckar på dukar genom att använda en droppkork, eller hällpip, i stället för att hälla direkt från flaskans öppning. Du minimerar den ytterligare genom att använda droppringar på dina flaskor som stoppar droppar från att rinna längs flaskan och hamna på bordet.

På den här sidan hittar du även dekanteringsproppar som placeras på halsen på den vinflaska du serverar ifrån. Vinet passerar på väg till glaset genom proppen som är utformad för att vinet ska utsättas för mesta möjliga mängd syre medan det serveras.

Vi erbjuder ett stort urval av droppkorkar för både professionella barer, restauranger och caféer och privatkunder. Välj mellan droppkorkar som häller utan spärr och droppkorkar med doseringsfunktion.

Hur snabbt ska det gå?

Många droppkorkar, eller hällpipar, har inte en spärr, och du kan i princip servera hela flaskans innehåll på en gång. Men korken är designad så att alkoholen flyter mer eller mindre långsamt för att göra det lättare att reglera mängden innan det är för sent.

Just mängden och hastigheten varierar dock beroende på vilken droppkork du väljer. Det kan t.ex. vara att du behöver en droppkork som bara häller upp några droppar åt gången om det t.ex. rör sig om en väldigt kraftig smak. Å andra sidan är en långsam droppkork inte ett bra val när man häller upp ett glas vin.

Droppkorkar med doseringsfunktion

Om du är intresserad av att blanda drinkar så precist som möjligt så kan du välja en droppkork med doseringsfunktion, en dosör, som kan mer än att bara hälla upp flaskans innehåll. Drinkar innehåller oftast 2, 3 eller 4 cl alkohol, och med en droppkork med doseringsfunktion är du säker på att du får precis rätt mängd i drinkarna. Då blir de precis som de ska vara, varken för svaga eller för starka. Genom att använda en droppkork från Bottle Pilot blir det extra lätt att vinkla flaskan och få en otroligt precis dosering.

Ett bra tips

Köp gärna droppkorkar till olika mängder i olika färger eller utformningar. Om du t.ex. har en för 2 cl i en färg och en för 3 cl i en annan så blir det lättare att se skillnad och inte stå och tveka när det ska gå fort i baren.

Se också våra flaskförslutare här >>

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>