Brödkniv, Senjen Pro, 26 cm
Artikelnummer: 909260
Före SEK 4 466,99
SEK 3 080,20 / st.
SEK 2 464,16 exklusive moms
 •  
 •  
 •  
Den stora, tandade kniven är inte bara bra på bröd, utan också en utmärkt kniv för ingredienser med hård, hal eller seg yta.


Mer information

 • Bladet på Senjen Pro - Senjen-familjens hårdaste knivserie - är framställd av 67 lager damaskerat stål med ATS-34-stål i kärnan. Detta ger ett ytterst vasst blad samtidig som det är relativt lätt att underhålla eggen.

  På H.W. Larsen är vi stolta över hela vår Senjen-familj, men Pro-serien har en särskild plats i vårt hjärta. Vår knivslipare Benjamin Jensen har byggt prototypen till Pro-serien helt från grunden. Stålet blev noga valt och producerat med exakt den vikt och de dimensioner som önskats.

  Skaftträet är gyllene sandelträ som är ett hårt träslag som mäter imponerande 1780 pund på jankaskalan. Den breda överkanten på skaftet ger god kontroll över kniven, och de mycket hårda och täta fibrerna i sandelträet gör det mer resistent mot fukt än mjukare träslag. Dessutom har skaftet vakuumtorkats och mättats i epoxy så att det är bäst möjligt skyddat mot att krympa och spricka.

  De många lagren stål i klingan har smitts ihop med en mycket krävande teknik som idag nästan enbart används i tillverkningen av japanska knivar - damaskering. Metoden användes historiskt till att styrka svärdsklingor inför kamp, och lever idag vidare inom produktionen av knivar som på samma gång är mycket hårda och mycket smidiga.

  Senjen-serien består till 100 % av knivar med blad av hårt stål utförda i dansk design. Knivarna i Senjen-serien är gjorda för de professionella och har ett pris som alla kan vara med på. Vi har lagt stor vikt på perfekta klingor och superbra balans. Vi ger dig 1 års vasshetsgaranti och livstidsgaranti för fel i stålsmidet på alla våra Senjen-knivar. 

  Värt att veta om din nya kniv

  Även de bästa knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet. Se mer om slipning hos H.W. Larsen >>

  Viktigt: Diska aldrig dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.

  Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver. Kontakta kundservice här >>

  Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

 • Brand Senjen
  Serie Pro
  Type Brödkniv
  Leverandør varenummer 909260
  Stregkode 5704837020013
  Antal lag 67 lag
  Bladlængde 260
  Egenskab Dansk design
  Farve Gyllene
  Hårdhed 60-61 HrC
  Info Tål ej diskmaskin
  Skæfte Gyllene sandelträ
  Stål type ATS34
 • 909260_doc.pdf 1,414.00 Kb
Köpt tillsammans med
Bästsäljare i Brödknivar & Universalknivar med tandat blad