Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Cocktailredskap

När det gäller barredskap finns det nästan ingen ände på hur många läckra redskap man kan omge sig med. Det finns dock en del redskap som är helt avgörande om man ska lyckas med drinkar i toppklassen. Läs mer nederst på sidan.

Cocktailredskap - för alla som strävar efter de godaste drinkarna

Vi är nog många som kände att James Bond var lite av en snobb då han bestämt ansåg att en Martini ska vara skakad, inte rörd. Med man ska faktiskt vara tacksam om man som bartender får en beställning om att drinken ska blandas med shaker istället för att röras om.

Det ÄR skillnad på en drink som är skakad, inte rörd

Shakern anses av många vara barens allra viktigaste redskap. När du rör om i en drink så uppnår du den rätta kyligheten genom att blanda sprit och is med en cocktailsked i omgångar. Mellan omgångarna ska isen hinna kyla ner alkoholen. När du däremot skakar drinken i en shaker så kyler du ner drinken många gånger snabbare och kan därför servera drinken fortare.

När en cocktail skakas i en shaker tillsätts det snabbt lite iskallt vatten från isen som smälter inne i shakern. Därför kyls drinken ner väldigt snabbt. Samtidigt tillförs det luft vilket ger drinken en fluffigare konsistens. Det beror förstås på tycke, smak och vana om man tycker att en särskild drink ska blandas på det ena eller andra sättet.

Är bostonshakern den bästa shakern?

Det är det många som anser. Bostonshakern är en tvådelad shaker bestående av en del i metall och ett glas. Denna shaker är ett standardredskap för professionella bartenders och har fördelen att du kan se drinkens färg medan du blandar.

Använder man bostonshakern eller andra tvådelade cocktailshakers så ska man ha en separat cocktailsil för att sila bort isbitar, krossad is och smaksättare som mynta, fruktkött och liknande. Vi har ett stort utbud av olika shakers i två delar och cocktailsilar i flera modeller samt set som har tillbehör som cocktailsilar.

Vilka andra redskap är nödvändiga att ha?

När det gäller barredskap finns det nästan ingen ände på hur många läckra redskap man kan omge sig med. Redskapen fyller alla sina funktioner, men en del är helt omöjliga att klara sig utan, och ett av dem är cocktailmått. Drinkar och cocktails blir så mycket godare när de blandas med precision, och om man inte mäter upp korrekt så är det lätt hänt att ens drinkar blir en aning för starka eller svaga, eller att en viktig ingrediens blir mindre framträdande än den ska vara för att ge drinken sin signatursmak. 

Ett cocktailmått med tydliga cl-markeringar gör det lätt att mäta upp den rätta mängden alkohol som man sedan häller i t.ex. en shaker.

En muddlare är kanske inte riktigt lika viktig som ett cocktailmått, men det är ganska nära. När muddlaren, som har samma funktion som en mortel, mosar i sönder ingredienserna så frigörs deras smakämnen maximalt. Genom att muddla kryddor, citrusskal och färska örter får du mer intensiva smaker i dina cocktails och drinkar.

Se även våra ishinkar här >>

Se även våra iskrossar och ismaskiner här >>

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>