Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Bakpenslar

Bakpenslar används till allt från att pensla bakverk till stryka glaze och marinad på kött och grönsaker. Läs mer nedan.

Penslar till bakning och matlagning

En bakpensel används oftast till att pensla bakverk med ägg innan gräddning i ugnen, men kan också användas till råvaror som smält choklad och smör. Penseln är också bra när du lagar mat och ska pensla en råvara med glaze eller marinad - eller när du vill stryka ut ett jämnt lager matolja eller smält smör på den räfflade ytan i en grillpanna.

En kort eller lång pensel?

Det är smart att köpa ett set penslar för olika uppgifter. En pensel med ett kort handtag ger bra kontroll över dina rörelser och är det bästa valet när du ska pensla bakverk som innehåller jäst - eftersom du inte lika lätt råkar trycka till bakverket vilket kan störa jäsningen. En bakpensel med ett långt handtag ligger däremot bra i handen och är bra att ha om du ska använda en pensel vid ugnen, grillen eller en varm stekpanna då det långa skaftet minskar risken för att du bränner dig på armarna och händerna. 

Naturmaterial eller syntet?

Penslar med en borste av naturmaterial är härliga att använda och blir bara snyggare med tiden, om du tar hand om dem rätt. De ska diskas för hand eftersom borsten lätt blir tovig av att diskas i maskin. Kom också ihåg att torka av borsten ordentligt med en köksduk eftersom rester av diskvatten annars lätt blir sittande i borsten. Silikonpenslar och penslar av andra syntetmaterial är praktiska eftersom de inte suger åt sig smaker från de råvaror du använder dem till. De är också väldigt hygieniska eftersom de tål diskmaskin.

Man kan alltid bli bättre i köket

Om du är gillar att baka och laga mat så äger du nog den primära utrustningen - och om du saknar något så har du kommit till rätt ställe.  

Vi på H.W.Larsen ser fram emot att leverera varorna snabbt så att du kan komma igång med ditt matäventyr. När du handlar hos oss kan du vara säker på att få utrustning i hög kvalitet. Vi ser det som en av våra förnämligaste uppgifter att erbjuda det bästa sortimentet så att du blir nöjd med ditt köp.

Vi önskar dig lycka till med dina kreationer i köket!