Alla knivar
Mest Populära
RAW Smørekniv teaktræ
Spara 20%
15523
Före SEK 29,08
SEK 23,26 / st. inklusive moms
SEK 18,61 exklusive moms
Grillkniv
Spara 25%
LB001
Före SEK 34,44
SEK 25,83 / st. inklusive moms
SEK 20,66 exklusive moms
Kokkekniv 27 cm Tojiro Zen Black 3
Outlet
Spara 50%
FD566BK
Före SEK 3 078,35
SEK 1 539,18 / st. inklusive moms
SEK 1 231,34 exklusive moms
UDG Pyntekniv 9 cm 61 Lag VG-10 Ibenholt
Outlet
Spara 50%
TK11HA4801
Före SEK 8 781,63
SEK 4 390,81 /  inklusive moms
SEK 3 512,65 exklusive moms
Kockkniv/Trancherkniv, 21 cm, Tojiro Shippu, träskaft
Outlet
Spara 50%
FD599
Före SEK 2 676,96
SEK 1 338,48 / st. inklusive moms
SEK 1 070,78 exklusive moms
Kockkniv, 27 cm, Tojiro Shippu, träskaft
Outlet
Spara 50%
FD596
Före SEK 4 781,10
SEK 2 390,55 / st. inklusive moms
SEK 1 912,44 exklusive moms
Allkniv, 9 cm, Icel Maître, spetsigt blad
Outlet
Spara 50%
271740309
Före SEK 533,79
SEK 266,89 / st. inklusive moms
SEK 213,51 exklusive moms
Allkniv, 12 cm, Icel Maître
Outlet
Spara 50%
271740312
Före SEK 570,14
SEK 285,06 / st. inklusive moms
SEK 228,05 exklusive moms
Skinkkniv, 25 cm, Icel Maître
Outlet
Spara 50%
271741725
Före SEK 815,03
SEK 407,51 / st. inklusive moms
SEK 326,01 exklusive moms
Icel knivmagnetlist
Spara 50%
951960735_master
Före SEK 570,14
Från SEK 285,06 inklusive moms
SEK 228,05 exklusive moms
Ultracorte stekkniv
Outlet
Spara 50%
23854005
Före SEK 45,91
SEK 22,96 / st. inklusive moms
SEK 18,37 exklusive moms
Urbeningskniv, 15 cm, Icel Universal, rakt blad
Outlet
Spara 50%
2710615
Före SEK 786,33
SEK 393,16 / st. inklusive moms
SEK 314,53 exklusive moms
Urbeningskniv, 13 cm, Icel Universal, rakt blad
Outlet
Spara 50%
2710613
Före SEK 782,50
SEK 391,25 / st. inklusive moms
SEK 313,00 exklusive moms
Krok m/magnet dubbel Silver/Svart
Outlet
Spara 50%
10070085
Före SEK 49,74
SEK 24,88 / st. inklusive moms
SEK 19,90 exklusive moms
Steakkniv, Tojiro FD-1000, Damaskusblad, Ebenholtskaft
Spara 50%
FD1000
Före SEK 4 534,30
SEK 2 267,15 / st. inklusive moms
SEK 1 813,72 exklusive moms
Tojoro Zen trancherkniv
Outlet
Spara 50%
FD569BK
Före SEK 2 198,28
SEK 1 099,14 / st. inklusive moms
SEK 879,31 exklusive moms
Allkniv, 13,5 cm, Tojiro Oboro
Outlet
Spara 50%
F1310
Före SEK 1 375,98
SEK 687,99 / st. inklusive moms
SEK 550,39 exklusive moms
Tournierkniv, 7 cm, Tojiro Shippu, träskaft
Outlet
Spara 50%
FD590
Före SEK 1 529,04
SEK 764,51 / st. inklusive moms
SEK 611,61 exklusive moms
Krok m/magnet enkel Silver/Svart
Outlet
Spara 71%
10070083
Före SEK 36,35
SEK 10,54 / st. inklusive moms
SEK 8,43 exklusive moms
Santokukniv, Senjen Powder, 16,5 cm
Outlet
Spara 50%
912180
Före SEK 3 124,26
SEK 1 562,14 / st. inklusive moms
SEK 1 249,71 exklusive moms
Stekgaffel, Senjen Powder, 18 cm
Outlet
Spara 50%
912181
Före SEK 1 272,29
SEK 636,14 / st. inklusive moms
SEK 508,91 exklusive moms
Brödkniv, Senjen Powder, 26 cm
Outlet
Spara 50%
912260
Före SEK 3 644,66
SEK 1 822,33 / st. inklusive moms
SEK 1 457,86 exklusive moms
Santokukniv, Senjen Powder, 13,1 cm
Outlet
Spara 50%
912131
Före SEK 2 601,96
SEK 1 300,98 / st. inklusive moms
SEK 1 040,78 exklusive moms
Kockkniv, Senjen Powder, 23,4 cm
Outlet
Spara 50%
912234
Före SEK 3 904,86
SEK 1 952,43 / st. inklusive moms
SEK 1 561,94 exklusive moms
Allkniv, Senjen Powder, 12,6 cm
Outlet
Spara 50%
912126
Före SEK 2 341,76
SEK 1 170,89 / st. inklusive moms
SEK 936,71 exklusive moms
Köttkniv, 18 cm, Icel Maître, flexibel
Outlet
Spara 50%
271742218
Före SEK 1 031,23
SEK 515,61 / st. inklusive moms
SEK 412,49 exklusive moms
Allkniv, 16 cm, Tojiro Oboro
Outlet
Spara 50%
F1311
Före SEK 1 529,04
SEK 764,51 / st. inklusive moms
SEK 611,61 exklusive moms
Ostkniv/Tomatkniv, 13 cm, Icel Douro Gourmet
Outlet
Spara 50%
2210513
Före SEK 595,39
SEK 297,70 / st. inklusive moms
SEK 238,16 exklusive moms
Krog t/magnet single Sort
Outlet
Spara 71%
10070084
Före SEK 36,35
SEK 10,54 / st. inklusive moms
SEK 8,43 exklusive moms
Krog t/magnet dobbel Sort
Outlet
Spara 50%
10070086
Före SEK 49,74
SEK 24,88 / st. inklusive moms
SEK 19,90 exklusive moms
Hållare till Ergo I och II
Outlet
Spara 50%
6523
Före SEK 763,38
SEK 381,69 / st. inklusive moms
SEK 305,35 exklusive moms
Grönsakskniv, Nakiri, 16,5 cm, Tojiro Hammered
Spara 50%
F1113
Före SEK 1 483,11
SEK 741,56 / st. inklusive moms
SEK 593,25 exklusive moms
Knivslip
Spara 50%
MS2009PP
Före SEK 687,23
SEK 343,61 / st. inklusive moms
SEK 274,89 exklusive moms
Bunkakniv, Senjen Powder, 16,5 cm
Outlet
Spara 50%
912165
Före SEK 3 019,04
SEK 1 509,53 / st. inklusive moms
SEK 1 207,62 exklusive moms
Steakkniv ALPS 230 mm
Spara 25%
LB300000
Före SEK 179,84
SEK 134,88 / st. inklusive moms
SEK 107,90 exklusive moms
Steakkniv Denali 225 mm
Spara 25%
LB10971
Före SEK 182,14
SEK 136,60 / st. inklusive moms
SEK 109,28 exklusive moms
UDG Kokkekniv 21 cm Tojiro Hammered Sort
Outlet
Spara 50%
F1115
Före SEK 2 389,60
SEK 1 194,80 / st. inklusive moms
SEK 955,84 exklusive moms
Visar 1 till 37 av 37

Så väljer du knivar 

De tre nödvändiga

  • Kockkniv: En kockkniv är den viktigaste kniven i köket tack vare allsidigheten. Med en bra kockkniv klarar du av de flesta uppgifterna i vardagens matlagning. Kniven ska vara utrustad med ett högt och kraftigt blad som ska gärna ska vara över 21 cm långt. Längden är nämligen avgörande för att skära tunna, snygga skivor av t.ex. kött. Om man bara ska ha en kockkniv så är det säkraste valet en smidd kockkniv eftersom kniven ska vara kraftfull nog till att skära genom t.ex. ryggbenet på en stor fisk eller ett kycklingben eller till att dela ett vitkålshuvud. 
  • Skalkniv: Nästa kniv som är svår att leva utan är den mindre skalkniven. En bra skalkniv kan användas från allt från att skala lök till att skiva frukt och hacka grönsaker som t.ex. morötter. Handtaget får inte vara för litet. Även om det är en liten kniv så ska handtaget ligga rätt i handen.
  • Brödkniv/Universalkniv: Den sista av de tre nödvändiga kan inte vara något annat än en större serraterad kniv, gärna med ett blad på 23 cm eller längre, t.ex. en universalkniv. En brödkniv är naturligtvis mycket bra på att skiva bröd, men en universalkniv, som är kraftigare och har en mer "aggressiv" serratering än brödkniven och ett lätt svängt blad, är också mycket bra på andra saker t.ex. att hacka choklad och nötter och andra torrvaror på ett enhetligt sätt.

Det kan kanske funka att leva med bara tre knivar i sin arsenal, men gillar du matlagning så vill du förstås ha lite mer att leka med än bara de tre nödvändiga, speciellt i det gröna köket.

Fyra knivar för den passionerade hemmakocken

  • Tomatkniv: Det går förstås att skära tomater med en vanlig skalkniv eller allkniv, men det blir en utmaning så fort kniven inte är skarp längre. Då klarar den inte längre av att skära genom tomatens lite sega skal. Den utmaningen vinkar du farväl till med en sågtandad tomatkniv som inför en helt ny känsla av ackuratess i matlagningen. P.S. Kom ihåg att du kan skicka dina knivar till oss för professionell slipning på vår verkstad. Se mer om slipning hos H.W.Larsen >>
  • Filékniv: Gillar du att fiska eller har du en fallenhet för att köpa hel fisk så har du stor nytta av en filékniv som med sitt tunna, lätt böjliga blad gör arbetet till en lek.
  • Styckkniv: Den tredje kniven vi räknar med att hitta i köket hos den passionerade, köttätande, hemmakocken är en styckkniv som har en avrundad, lätt uppåtgående spets som kan följa ben och hinnor. Hanterar du större köttdelar så har du dessutom stor nytta av en spetsig urbeningskniv. En sådan är eminent till att bena ur fårfioler, skära ut köttbitar till pålägg och mycket annat.
  • Santokukniv: Santokukniven har blivit mycket populär under de senaste åren. Den är känd för att vara oöverträffad till att hacka lök, purjolök och sallad eftersom det breda, lite kortare bladet gör den stabil och precis. Det kan kräva lite tid och övning innan man vant sig vid en santoku. Men den tålmodiga belönas; kniven är verkligen lätt och smidig att jobba med och har en form som automatiskt främjar god ergonomi när man skär och hackar i det gröna köket. Santokukniven har mycket gemensamt med bunkakniven (se nedan): Bladets utformning gör den otroligt bra till precisionsarbete med grönsaker och frukt, men den kan också användas till att skära mindre bitar kött och fisk. Eggen på utgåvor av hårt knivstål tål dock inte att man skär genom hårda ämnen, t.ex. ben.

Fyra knivar för finsmakarna

Bunkakniv

Om du ofta strimlar grönsaker - eller tänker göra det oftare så gör denna japanska kockkniven jobbet till rena leken. Bunkaknivens skäregg har en lätt böjning från hälen mot spetsen som gör den synnerligen bra till att skära grönsaker och frukt. Bunkakniven är en universalkniv som fungerar som en blandning av en kort kockkniv och en santokukniv. Den kan med fördel användas till kött och fisk då den vassa spetsen på knivbladet är fenomenal till detaljer och putsning. Observera dock att eggen på utgåvor med blad i hårt stål inte håller för hårda ämnen som t.ex. ben.

Sashimikniv

Kniv nummer två är en sashimikniv vilket förstås är ett mycket specifikt syfte, men står det ofta sushi på menyn, i det professionella köket eller hemma, så är det ett givet val. Kniven har utvecklats till att skära sushi i vackra bitar i rätt storlek - bland annat tack vare asymmetrisk fasettslipning.

Laxkniv

På samma sätt är en lång, läcker laxkniv ett måste om du vill servera gravad eller kallrökt lax skuren i eleganta, tunna skivor. Ofta har laxknivar blad med så kallad olivslipning, se t.ex. Granton eller SENJEN. Olivslipningen bildar små luftfickor som gör att fisken inte fastnar lika lätt på knivbladet.

Ostkniv

Sist men inte minst måste vi förstås komma ihåg alla er som älskar ost. Särskilda ostknivar är förstås inte en nödvändighet - en vanlig kniv klarar ju uppgiften alldeles utmärkt, men om tanken på att ha de helt rätta knivarna till favoritostarna tilltalar så är möjligheterna många. Oavsett om favoriten är mjuk eller hård, om den heter Brie, Primadonna eller Roquefort så erbjuder vi många knivar (och hyvlar) avsedda för din favoritost.

Ta väl hand om dina knivar

En kvalitetskniv är en investering som kan vara hela livet om man tar väl hand om den. Gör en vana av att underhålla dina knivar med hjälp av ett skärpstål, gärna varje gång du har använt kniven. Då håller den sig skarp längre. Det behövs inte så mycket, 4-6 drag räcker bra. Har du knivar av hårt stål, typ japanska knivar, så är det viktigt att använda ett keramiskt skärpstål. 

Har din kniv blivit riktigt slö så måste den dock slipas på sten. Även de dyraste knivarna kommer med tiden behöva slipas. Men knivar av hög kvalitet kan närmast slipas i det oändliga. Vi gör gärna jobbet åt dig i vår professionella slipverkstad som har över 85 års erfarenhet. Se mer om slipning hos H.W. Larsen >>

Rengör och förvara dina knivar med respekt

Förvara dina knivar med respekt. Ett av de bästa sätten är att ha en knivmagnet på köksväggen. Det är viktigt att man gör det till en vana att ta av knivarna från magneten så att eggen inte rör vid magnetsidan. Om du hellre har knivarna i en låda så ska de ligga i en knivinsats. De får aldrig ligga fritt ihop med varandra. Fasta knivblock som står på köksbänken är ett annat gott alternativ.

Sist, men absolut inte minst: Diska ALDRIG dina knivar i diskmaskin! Det motsvarar mord på dina verktyg. Knivarna blir förstörda och de blir faktiskt skadade redan efter en disk i en diskmaskin. Diska i stället dina knivar för hand när du använt dem och torka av dem med en diskhandduk.

Har du frågor om ditt köp?

Om du har frågor om våra produkters storlek, kapacitet eller något annat så är du välkommen att kontakta oss med dina frågor. Våra väl insatta kundservicemedarbetare sitter redo att besvara alla frågor och ge den rådgivning du behöver.

Kontakta kundservice här >>

Extra lång returrätt

Vi är stolta över att erbjuda 365 dagars returrätt om du skulle ha oturen att en vara du köpt hos oss inte lever upp till förväntningarna.

H.W. Larsen - vi har din rygg

Produkterna på denna sida är bara några av många kvalitetsprodukter du hittar hos H.W. Larsen. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsprodukter för kök, matlagning och middagsbordet för både privatkunder och proffs. I vårt urval finns bland annat en sann uppsjö av kvalitetsknivar för professionella och privata kunder samt t.ex. grytor och pannor, serviser, köksmaskiner och utrustning till diverse maskiner.

Dessutom kan du skicka in dina knivar och andra skärande redskap till oss och låta slipa dem i vår slipverkstad i Köpenhamn. Se mer om slipning här >>